Ένα ραδιόφωνο για τον λαό – Μπαλάντες από μια δασώδη χώρα

Kansanradio – runonlaulajien maa

Ελληνική πρεμιέρα
Βασισμένη στην εμβληματική εκπομπή «People’s Radio» του YLE (του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Φινλανδίας), αυτή η μικρού μήκους ταινία έχει διαμορφωθεί ως road movie, με εικόνες από ένα ταξίδι στους καλοκαιρινούς δρόμους. Η ταινία παρουσιάζει ένα σημερινό πανόραμα της χώρας μέσα από μια αφήγηση που προχωρά από το χιούμορ στην αστική αναρχία, καταλήγοντας στη λαχτάρα για την ανθρώπινη επαφή. Ένα καρναβαλικό πορτρέτο της φινλανδικής ψυχής και κατοικίας.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Βίρπι Σουούταρι
Σενάριο: Virpi Suutari
Διεύθυνση φωτογραφίας: Heikki Färm, Mikko Leinonen
Μοντάζ: Teresa Sadik-Ogli
Ήχος: Tuomas Skopa
Μουσική: Iiro Rantala
Παραγωγή: Euphoria Film
Παραγωγοί: Virpi Suutari, Martti Suosalo
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 26΄
Επικοινωνία: Euphoria Film

Βίρπι Σουούταρι

Η Βίρπι Σουούταρι είναι βραβευμένη σκηνοθέτρια, γνωστή για το προσωπικό της κινηματογραφικό της ύφος και τις συναισθηματικές της αφηγήσεις. Το ντοκιμαντέρ της The Idle Ones (2002) προτάθηκε για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA) και κέρδισε πολλά βραβεία ως το καλύτερο σκανδιναβικό ντοκιμαντέρ. Η δουλειά της έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου –τόσο μέσα από μεμονωμένες ταινίες όσο και στο πλαίσιο αναδρομικών αφιερωμάτων–, ενώ επίσης έχει βρει διανομή σε όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής σε πολλά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2001 The Idle Ones
2005 Along the Road Little Child
2010 Auf Wiedersehen Finnland
2013 Hilton!
2014 Garden Lovers
2016 Elegance (μμ)
2018 Entrepreneur
2020 Aalto
2021 A People’s Radio – Ballads from a Wooded Country (μμ)