Μάνος Χατζιδάκις - Είδωλο στον καθρέφτη

Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι μια μουσική ιδιοφυΐα που διέγραψε μεγάλη δημιουργική πορεία, ενώ αντιμετώπισε με σκεπτικισμό και αμφισβήτησε παγιωμένες αντιλήψεις. Με το τραγούδι και τη μουσική του απευθύνθηκε στην ονειρική διάσταση του ανθρώπου, δείχνοντας το δρόμο προς την ελευθερία και το ασυμβίβαστο... 18 Απριλίου 1961. Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» της ταινίας Ποτέ την Κυριακή. Η τελετή απονομής γίνεται χωρίς τον Μάνο και το Όσκαρ για πρώτη φορά στην ιστορία μένει ανεπίδοτο... «Τα Παιδιά του Πειραιά» θα ταλαιπωρήσουν για πολλά χρόνια τον μουσικό πατέρα τους με τη φήμη τους. Εκείνος θα συνεχίσει να προβάλει τα οράματά του στην πιο ακραία τους μορφή και να φανερώνει με κάθε τρόπο το βαθύτερο νόημα της τέχνης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: Quick Time / Windows Media Player
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σενάριο: Δημήτρης Βερνίκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Laurencin Calciu, Απόστολος Καρακάσης, Γιάννης Μισουρίδης, Δημήτρης Βερνίκος
Μοντάζ: Πάνος Δαουλτζής
Ήχος: Γιώργος Μικρογιαννάκης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Ηθοποιοί: Στέφανος Δημουλάς (ο μικρός Μάνος)
Παραγωγή: Δημήτρης Βερνίκος & CL productions. Με την ενίσχυση του ΕΚΚ
Παραγωγοί: Δημήτρης Βερνίκος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Χατζιδάκις
Σκηνικά: Πόλυ Βλάχου
Φορμάτ: 35mm Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 90
Επικοινωνία: ΕΚΚ T. +30 210 3678500 F. +30 210 3648245info@gfc.gr www.gfc.gr

Δημήτρης Βερνίκος

Σκηνοθέτης και παραγωγός, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Αγγλίας (National Film School). Έκτοτε, έχει διαγράψει μακρόχρονη και δημιουργική πορεία στην ελληνική κρατική τηλεόραση με σειρές ντοκιμαντέρ, ταινίες, πολιτιστικά προγράμματα, σειρές μυθοπλασίας και μουσικές σειρές. Οι περισσότερες ταινίες του φέρουν και την υπογραφή του στην παραγωγή.

Φιλμογραφία

(Επιλεκτική)
1976 Νικόλας (ντοκ.)
1981 Γιάννης Τσαρούχης - Σπουδή για πορτρέτο (ντοκ.)
1986 Τζώννυ ο βιαστής
1995 Το ταξίδι από το άσυλο στην κοινότητα (ντοκ.)
97-98 Χαρίλαος Τρικούπης
2003 HIV Positive - Ζώντας με το AIDS (ντοκ.)
00-03 Dr.Gazi/Gazi (Blood) (ντοκ.)
2008 Μάνος Χατζιδάκις - Είδωλο στον καθρέφτη (ντοκ.)