Η τελευταία νύχτα

Η τελευταία νύχτα

  #memory   #politics
Παγκόσμια πρεμιέρα

Ναύπλιο 1831. Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης και πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας, βρίσκεται μόνος τις τελευταίες δώδεκα ώρες πριν από τη δολοφονία του. Ο άνθρωπος που παρέλαβε μια χώρα κατεστραμμένη για να φτιάξει ένα κράτος εκ του μηδενός, δέχεται επίθεση από αγγλικές εφημερίδες και απειλές για τη ζωή του. Εκείνη τη νύχτα, τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του ζωντανεύουν στη μνήμη του, ξαναγράφοντας την ιστορία του αλλά και το δραματικό ξεκίνημα της νεοσύστατης Ελλάδας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Σενάριο: Γιώργος Γκικαπέππας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Μοντάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος
Ήχος: Κώστας Δρακόπουλος
Παραγωγή: Cosmote TV
Παραγωγοί: Δημοσθένης Βασιλόπουλος
Αφήγηση: Γιώργος Γκικαπέππας, Σπύρος Σταμούλης, Δήμητρα Ματσαντώνη, Σολ Σαλτιέλ, Βασίλης Κουκαλάνι
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 83΄
Επικοινωνία: Μοίρα Βαρδάκη, xmvardaki@ote.gr

Γιώργος Γκικαπέππας

Φιλμογραφία

2011 Η Πόλη των Παιδιών (μυθοπλασία)
2015 Silent (μυθοπλασία)
2017 Αρχαίων Δράμα (TV)
2017 In the HeArt Of Soul (short documentary)
2018 Οι Πειρατές του Αιγαίου (TV)
2019 Ιωάννης Καποδίστριας, η ζωή και το έργο του (TV)
2019 Η τελευταία νύχτα (TV)