Άτμαν

Atman

Η τελευταία ταινία της τριλογίας της Χονκασάλο με θέμα το Ιερό και το Σατανικό –της οποίας ο τίτλος στα σανσκριτικά σημαίνει «ψυχή»– αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στην ψυχή και στο ταξίδι της. Η σκηνοθέτις ακολουθεί έναν άνδρα με κινητικά προβλήματα στο ταξίδι του κατά μήκος του ποταμού Γάγγη, για περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα, μέχρι τα Ιμαλάια. Ο Τζαμάνα Λαλ και μια μικρή ομάδα ανθρώπων ξεκινούν ένα προσκύνημα για να τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας του. Στην αρχή τον κουβαλάει ο αδερφός του, ώσπου σιγά σιγά τον εγκαταλείπουν όλοι εκτός από τη Σάντα, μια χήρα με τρία παιδιά. Μαζί με τον Τζαμάνα Λαλ, ερχόμαστε κι εμείς αντιμέτωποι με το θείο, σε ένα υπερβατικό ταξίδι που κυλά ήρεμα, σαν τα νερά του ποταμού Γάγγη.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Pirjo Honkasalo
Σενάριο: Pirjo Honkasalo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Pirjo Honkasalo
Μοντάζ: Christine Hafner
Ήχος: Martti Turunen, Mart Kessel-Otsa
Μουσική: Eero Ojanen
Παραγωγή: Bayerischer Rundfunk, Suomen Elokuvasäätiö
Παραγωγοί: Patrick Hö­rl, Walter Flemmer
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμo
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 1996
Διάρκεια: 73'
Επικοινωνία: The Finnish Film Foundation
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Joris Ivens – IDFA 1996

Πίργιο Χονκασάλο

Φιλμογραφία

1978 The Sign of Danger (συν-σκηνοθεσία, μμ)
1980 Flame Tope (συν-σκηνοθεσία, μυθοπλασίας)
1985 Da Capo (συν-σκηνοθεσία, μυθοπλασίας)
1991 Mysterion
1993 Tanjuska and the Seven Devils
1996 Atman
2009 Ito: A Diary of an Urban Priest
2013 Concrete Night (μυθοπλασίας)