Στάση λεωφορείου

Beket

Τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους χαρακτήρες περιμένουν ένα λεωφορείο που δεν έρχεται ποτέ σε μια στάση κάποιας απροσδιόριστης περιοχής. Αν το κλισέ λέει πως σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι, δύο σκηνοθέτες από το Κιργιστάν φτιάχνουν μια διασκεδαστική παραλλαγή όπου τελικά η προσμονή του ταξιδιού μπορεί να είναι σημαντικότερη από το ίδιο το ταξίδι. Μια σχεδόν ακίνητη κάμερα που φωτογραφίζει τους ήρωες ως ανώνυμες σιλουέτες και τους παρομοιάζει με μικροοργανισμούς, παρατηρώντας τις συμπεριφορές τους με υπόγειο και δηκτικό χιούμορ.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Aktan Arym Kubat (Abdykalikov), Ernest Abdyjaparov
Σενάριο: Aktan Arym Kubat (Abdykalikov), Ernest Abdyjaparov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hassan Kydyraliev
Μοντάζ: Roza Umralieva
Ήχος: Bakyt Niyazaliev, Gauhar Sydykova
Ηθοποιοί: Meder Maniyazov, Taalaikan Abazova, Mirlan Abdykalykov, Ernest Abdyjaparov, Emil Ibragimov
Παραγωγή: Umai Foundation, με την υποστήριξη του Kyrgyzfilm Studio
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Κιργιστάν
Έτος Παραγωγής: 2000
Διάρκεια: 27'
Επικοινωνία: Aktan Arym Kubat (Abdykalikov)
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο της Επιτροπής (Καλύτερη Μικρού Μήκους) – Anapa IFF Βραβείο της Επιτροπής – Cottbus IFF

Ακτάν Αρίμ Κουμπάτ (Αμπντικαλίκοφ)

Φιλμογραφία

1990 The Dog Was Running
1997 Hassan-Hussen
1998 The Adopted Son (μυθοπλασίας)
2001 The Chimp (μυθοπλασίας)
2010 The Light Thief (μυθοπλασίας)
2017 Centaur (μυθοπλασίας)

Έρνεστ Αμπντιτζαπάροφ

Φιλμογραφία

1993 I Βow Βefore the Spirit of Almanbet (μμ μυθοπλασίας)
1995 Taranchy | The Sparrow (μμ μυθοπλασίας)
2000 Beket | Bus Stop (μμ μυθοπλασίας)
2005 Saratan | Kyrgyz Summer (μυθοπλασίας)
2007 Boz Salkyn | Pure Coolness (μυθοπλασίας)
2013 Taxi & Telephone (μυθοπλασίας)