Εκεί κάτω

Là-bas

Η Σαντάλ Ακερμάν ήθελε πολλές φορές στην καριέρα της να μιλήσει για την εβραϊκή καταγωγή της, θεωρούσε όμως πως η αντικειμενικότητα της απόστασης που είχε από το κράτος του Ισραήλ δεν βοηθούσε. Όταν βρέθηκε σε ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα του Τελ Αβίβ πρώτη φορά στη ζωή της, άδραξε την ευκαιρία για μια γενναία εσωτερική εξομολόγηση. Μέσα από τους τέσσερις τοίχους, χωρίς επαφή με άλλους ανθρώπους, κινηματογραφεί και παρατηρεί γείτονες, διηγείται σκέψεις και μνήμες από την παιδική της ηλικία και την οικογένειά της, σε ένα πρωτόγνωρα αποτυπωμένο social distancing που σήμερα πια μας φαίνεται πολύ πιο γνώριμο.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Chantal Akerman
Σενάριο: Chantal Akerman
Διεύθυνση φωτογραφίας: Chantal Akerman, Robert Fenz
Μοντάζ: Claire Atherton
Ήχος: Thomas Gauder
Παραγωγή: AMIP, Xavier Carniaux, Paradise Films, Marilyn Watelet, Chemah I.S, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2006
Διάρκεια: 78'
Επικοινωνία: Shellac
Βραβεία/Διακρίσεις: Μεγάλο Βραβείο (Διεθνές Διαγωνιστικό) – Marseille IFF 2016

Σαντάλ Ακερμάν

Φιλμογραφία

1974 Je Tu Il Elle (μυθοπλασίας)
1975 Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles (μυθοπλασίας)
1977 News from Home
1993 D’Est | From the East
1999 Sud | South
2015 No Home Movie