Αναμνήσεις από ένα ταξίδι στη Λιθουανία

Reminiscences of a Journey to Lithuania

Ένα φιλμικό ημερολόγιο σε τρία επεισόδια με επίκεντρο την επιστροφή του σκηνοθέτη Τζόνας Μέκας και του αδερφού του στη Λιθουανία και την περιοχή όπου μεγάλωσαν, 27 χρόνια μετά την αναγκαστική φυγή τους. Εδραιωμένος ήδη στην κινηματογραφική κοινότητα της Νέας Υόρκης, ο νονός του αμερικανικού avant-garde σινεμά βάζει σε τάξη το πολύτιμο αρχείο του από τα πρώτα χρόνια στις ΗΠΑ για να καταλήξει στην επιστροφή στον τόπο του. Έτσι καταφέρνει να ταιριάξει το προσωπικό με το συλλογικό μέσα από αναμνήσεις που αφορούν πρωτίστως την οικογένειά του αλλά, σε ευρύτερο πλαίσιο, και μια ολόκληρη γενιά Ευρωπαίων που είχαν ως μόνη λύση τη διαφυγή σε άλλη ήπειρο.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Jonas Mekas
Σενάριο: Jonas Mekas
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jonas Mekas, Adolfas Mekas
Μοντάζ: Jonas Mekas
Παραγωγοί: Jonas Mekas
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1972
Διάρκεια: 82'
Επικοινωνία: Re:Voir

Τζόνας Μέκας

Φιλμογραφία

1964 The Brig
1968 Walden
1972 Reminiscences of a Journey to Lithuania
1976 Lost, Lost, Lost
1985 He Stands in the Desert Counting the Seconds of His Life
1997 Birth of a Nation
2004 Letter from Greenpoint
2012 Out-Takes from the Life of a Happy Man