Ο σταθμός του τρένου

Polustanok

Τρένα περνούν με μεγάλη ταχύτητα και διακόπτουν την ησυχία ενός μικρού σταθμού. Παρά τον θόρυβο που προκαλούν, οι άνθρωποι που περιμένουν εκεί εξακολουθούν να κοιμούνται. Άραγε μπορεί κάτι να τους ξυπνήσει; Επίδειξη φορμαλιστικών ικανοτήτων στην απεικόνιση της πραγματικότητας από τον Σεργκέι Λοζνίτσα, ο οποίος βασίζεται κυρίως σε ήχους για να αποδώσει με πολύ ξεχωριστό τρόπο τη μεταβατική περίοδο της Ρωσίας από την πτώση του κομμουνισμού ως την πορεία προς κάτι άγνωστο ‒ αυτό που όταν έρθει μάλλον θα ξυπνήσει τους ήρωές του.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Sergei Loznitsa
Σενάριο: Sergei Loznitsa
Διεύθυνση φωτογραφίας: Pavel Kostomarov
Μοντάζ: Sergei Loznitsa
Ήχος: Alexander Zakarjewskiy
Παραγωγή: Russia Studio OKNO
Συμπαραγωγή: RTR Vitaliy Manskiy
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ρωσία
Έτος Παραγωγής: 2000
Διάρκεια: 24'
Επικοινωνία: Deckert Distribution
Βραβεία/Διακρίσεις: Αργυρό Περιστέρι – DOK Leipzig 2000 Βραβείο για το Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ – Ekaterinburg FF 2000 Βραβείο Καλύτερης Εικονοληψίας – Krakow IFF 2001 Βραβείο Ντοκιμαντέρ – Lyon IFF 2001 Ειδική Μνεία – Vila do Conde Short FF

Σεργκέι Λοζνίτσα

Φιλμογραφία

2000 Polustanok | The Train Stop
2001 Poselenije | The Settlement
2002 Portret | Portrait (μ.μ.)
2003 Landschaft | Landscape
2004 Factory (μ.μ.)
2005 Blokada | Blockade
2006 Artel (μ.μ.)
2016 Austerlitz
2018 Process | The Trial