Πρώτη επαφή

First Contact

Οπτικό υλικό και αναμνήσεις από την πορεία λευκών χρυσοθήρων τη δεκαετία του ’30 σε περιοχές της Παπούα-Νέας Γουινέας, εκεί όπου αντί για χρυσό βρίσκουν γηγενείς φυλές οι οποίες συναντούν για πρώτη φορά ανθρώπους από άλλο πολιτισμό. Το εντυπωσιακό αυτό ντοκιμαντέρ από την Αυστραλία, που γυρίστηκε τη δεκαετία του ’80 και αντλεί από το ομότιτλο βιβλίο των ίδιων δημιουργών, παρουσιάζει το σπάνιο γεγονός της σύνδεσης ανθρώπων που πίστευαν ότι ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, με τους γηγενείς να θεωρούν τους λευκούς πνεύματα δικών τους νεκρών που επέστρεψαν για να τους επισκεφθούν.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Bob Connolly, Robin Anderson
Διεύθυνση φωτογραφίας: Dennis O’Rourke, Tony Wilson
Μοντάζ: Martyn Down, Stewart Young
Ήχος: Ian Wilson
Μουσική: Ron Carpenter
Παραγωγοί: Robin Anderson, Bob Connolly
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Αυστραλία
Έτος Παραγωγής: 1983
Διάρκεια: 52'
Επικοινωνία: Documentary Educational Resources
Βραβεία/Διακρίσεις: Μεγάλο Βραβείο – Cinéma du Réel Καλύτερο Ντοκιμαντέρ – AFI Awards

Μπομπ Κόνολι

Φιλμογραφία

1983 First Contact (συν-σκηνοθεσία)
1989 Joe Leahy’s Neighbours (συν-σκηνοθεσία)
1992 Black Harvest (συν-σκηνοθεσία)
1996 Rats in the Ranks (συν-σκηνοθεσία))
2001 Facing the Music (συν-σκηνοθεσία)

Ρόμπιν Άντερσον

Φιλμογραφία

1983 First Contact (συν-σκηνοθεσία)
1989 Joe Leahy’s Neighbours (συν-σκηνοθεσία)
1992 Black Harvest (συν-σκηνοθεσία)
1996 Rats in the Ranks (συν-σκηνοθεσία))
2001 Facing the Music (συν-σκηνοθεσία)