Οι Λένινγκραντ Κάουμποϊς πάνε Αμέρικα

Leningrad Cowboys Go America

Μια ιδιόρρυθμη ρωσική μπάντα δεν βρίσκει ακολούθους στη Σιβηρία και τα μέλη της παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψουν στη Γη της Επαγγελίας, στις ΗΠΑ, όπου επισκέπτονται διάφορες πόλεις και προσαρμόζουν το μουσικό τους στιλ ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται. Ο Άκι Καουρισμάκι, σε μεγάλα κέφια, υπογράφει ένα ξεκαρδιστικό mockumentary για τη μεγάλη αγκαλιά της Δύσης τη χρονιά που κατέρρεε το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Μεγαλεπήβολα όνειρα, Κάντιλακ, μπέργκερ και rock ’n’ roll συντροφεύουν μια ομάδα σουρεαλιστικών χαρακτήρων στο ταξίδι τους προς τη λυτρωτική αναγνώριση.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Aki Kaurismäki
Σενάριο: Aki Kaurismäki, με τη συνεργασία των: Sakke Jarvenpaa, Mato Valtonen
Διεύθυνση φωτογραφίας: Τimo Salminen
Μοντάζ: Raija Talvio
Ήχος: Jouko Lumme
Μουσική: Mauri Sumén, Leningrad Cowboys
Ηθοποιοί: The Leningrad Cowboys, Nicky Tesco, Matti Pellonpaa, Kari Vaananen, Jim Jarmusch
Παραγωγή: Villealfa Filmproductions Oy, Swedish Film Institute
Παραγωγοί: Aki Kaurismäki, Klas Olofson, Katinka Faragó
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Kari Laine, The Leningrad Cowboys, Heikki Ukkonen
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία, Σουηδία
Έτος Παραγωγής: 1989
Διάρκεια: 78'
Επικοινωνία: The Match Factory

Άκι Καουρισμάκι

Φιλμογραφία

1985 Calamari Union (μυθοπλασίας)
1988 Ariel (μυθοπλασίας)
1989 Leningrad Cowboys Go America (μυθοπλασίας)
1992 La Vie de Boheme (μυθοπλασίας)
1993 Pida Huivista Kiinni, Tatjana | Take Care of Your Scarf, Tatjana (μυθοπλασίας)
1996 Kauas Pilvet Karkaavat | Drifting Clouds (μυθοπλασίας)
2002 Mies Vailla Menneisyytta | The Man without a Past (μυθοπλασίας)
2006 Laitakaupungin Valot | Lights in the Dusk (μυθοπλασίας)
2011 Le Havre (μυθοπλασίας)