Ζιγιάρα, ένα προσκύνημα

Ziyara

Ελληνική Πρεμιέρα
Στο Μαρόκο, η Zιγιάρα –η επίσκεψη στα ιερά των αγίων– είναι ένα διαδεδομένο έθιμο, κοινό για Εβραίους και Μουσουλμάνους. Δίκην κινηματογραφικού προσκυνήματος στις εβραϊκές της ρίζες, η σκηνοθέτις διασχίζει οδικώς το Μαρόκο από τη μια του άκρη ως την άλλη με σκοπό να γνωρίσει τους μουσουλμάνους φύλακες της εβραϊκής μνήμης.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Simon Bitton
Σενάριο: Simon Bitton
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jacques Bouquin
Μοντάζ: Dominique Paris
Ήχος: Ghita Zouiten
Παραγωγή: Cine Sud Promotion, La Prod, Novak Prod
Παραγωγοί: Thierry Lenouvel, Lamia Chraibi, Olivier Dubois
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Μαρόκο, Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 99΄
Επικοινωνία: THE PARTY FILM SALES, Theo Lionel

Σιμόν Μπιτόν

Φιλμογραφία

1993 Daney/Sanbar: North-South Conversation
1998 The Bombing
2001 Ben Barka: the Moroccan Equatiom
2004 Wall
2008 Rachel
2020 Ziyara