Latin Noir

Latin Noir

Ελληνική Πρεμιέρα
Ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που αναζητά τη σύνδεση ανάμεσα στις αυταρχικές κυβερνήσεις και το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική. Η ταινία διερευνά πώς μια νέα γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ταινία ταξιδεύει στην Αργεντινή, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην Κούβα και στην Ισπανία, με σκοπό να μελετήσει τα ίχνη του έργου και της ζωής των διάσημων συγγραφέων Λεονάρντο Παδούρα, Λούις Σεπούλβεδα, Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, Γκιγιέρμο Όρσο και Κλαούντια Πινιέιρο.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jordi Esgleas Marroi, Constanza Sandoval, Γιάννης Κανάκης
Μοντάζ: Γιούρι Αβέρωφ
Ήχος: Άρης Καφεντζής, Γιάννης Αντύπας, Deniro Guido
Μουσική: Mathieu Coupat, Julien Baril
Παραγωγή: Άνεμον, Les Films du Balibari, Point du Jour International, Gravedad Cero Films
Παραγωγός/Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, Estelle Robin You, Doris Weitzel, Sergio Muñoz
Συμπαραγωγή: Arte, ΕΡΤ, TV UNAM, Histoire, TVO / Με την Υποστήριξη: ΕΚΚ, Creative Europe, CNC, Procirep-angoa, Region Pays De La Loire, Filmoteca UNAM
Αφήγηση: Macarena Benites, Pedro Fabian, Paris Ferraro, Luis Gomezbeck, Γιάννης Πετσόπουλος, Yoel Soto
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Μεξικό, Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 55΄
Επικοινωνία: ANEMON PRODUCTIONS, Rea Apostolides

Ανδρέας Αποστολίδης

Φιλμογραφία

2007 Κύκλωμα
2009 Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους
2010 1821 (τηλεοπτική σειρά)
2012 Δύο φορές ξένος
2016 Το ταξίδι της τροφής (τηλεοπτική σειρά)
2019 Citizen Europe
2020 Latin Noir