Σκοτεινή φλέβα

Σκοτεινή φλέβα

Παγκόσμια Πρεμιέρα
Από τα νεκροταφεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Μπίτολα μεταφερόμαστε στις όχθες του Δούναβη στο Νόβισαντ και από εκεί στα λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης, αναζητώντας, μέσα από ένα οδοιπορικό στα Βαλκάνια, τη σκοτεινή εκείνη φλέβα που διαπερνά αυτούς τους τόπους και ορίζει τη μοίρα τους. Το φιλμ διερευνά το παράλληλο παρελθόν και το παρόν αυτών των περιοχών, αναδεικνύοντας τα τραύματα τους και αντιπαραβάλλοντάς τα με τη συνεχιζόμενη βίαιη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος στα Βαλκάνια σήμερα. Ο πραγματικός αφηγητής είναι το τοπίο, που μέσα από ήχους και εικόνες αποκαλύπτει ποιητικά τις σκοτεινές και βίαιες εγχαράξεις των ανθρώπων σε αυτό.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Στρατής Βογιατζής, Γιώργος Σαμαντάς
Σενάριο: Στρατής Βογιατζής, Γιώργος Σαμαντάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στρατής Βογιατζής
Μοντάζ: Στρατής Βογιατζής, Γιώργος Σαμαντάς
Ήχος: Γιώργος Σαμαντάς
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Παραγωγή: Ιnter Alia
Παραγωγοί: Boyka Boneva
Αφήγηση: Στρατής Βογιατζής, Γιώργος Σαμαντάς, Νίκος Πασαμήτρος
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 21΄
Επικοινωνία: Inter Alia, Boyka Boneva

Στρατής Βογιατζής

Φιλμογραφία

2011 Ο τυφλός ψαράς (μμ)
2013 Μετέωροι άνθρωποι (μμ)
2013 Μαύρη γη (μμ)
2013 Παπόριας (μμ)
2014 Χρυσός δάσος (μμ)
2014 Man at Home
2019 Επιβάτες (μμ)
2020 Σκοτεινή φλέβα (συν-σκηνοθεσία, μμ)

Γιώργος Σαμαντάς

Φιλμογραφία

2020 Ορχήστρα Δωματίου, δρόμου και διαδρόμου (συν-σκηνοθεσία)
2020 Σκοτεινή φλέβα (συν-σκηνοθεσία, μμ)