Παρόντες

Παρόντες

Προτού προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής τραγωδίας, η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας. Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι ιστορίες των επιφανών πρωταγωνιστών της διαχείρισης της πανδημίας συνυφαίνονται με αυτές των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του, ο Αυγερόπουλος αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος
Σενάριο: Γιώργος Αυγερόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής, Κωστής Νικολόπουλος, Γιώργος Μουτάφης, Γιάννης Χλεμπάκος, Γιάννης Κολεσίδης, Γιώργος Σανταμούρης, Δημήτρης Κώτσου, Σοφία Εξάρχου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Αλεξία Τσαγκάρη, Φοίβη Φρονίτσα, Φάνης Καραγιώργος, Γιάννης Ντρενογιάννης, Γιώργος Αυγερόπουλος, Νίκος Φώσκολος, Simon Keating
Μοντάζ: Βασίλης Τσουκαλάς
Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης
Παραγωγή: iMEdD (Incubator for Media Education and Development)
Παραγωγοί: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αναστασία Σκουμπρή
Αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 84'
Επικοινωνία: SmallPlanet Productions, Anastasia Skoumpri

Γιώργος Αυγερόπουλος

Φιλμογραφία

2009 Γάζα, ερχόμαστε
2010 Το Πείραμα της Αργεντινής
2011 Το άγγιγμα του Μίδα
2012 Ο θησαυρός της Κασσάνδρας
2013 Άνθρωποι και αριθμοί
2014 Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας
2015 Agorá - Από τη Δημοκρατία στις Αγορές
2017 Μέχρι την τελευταία σταγόνα – Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη
2020 Agorá II – Δεσμώτες
2021 Παρόντες