Στρέψε το σώμα σου στον ήλιο

Turn Your Body to the Sun

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα
Η απίστευτη ιστορία ενός Σοβιετικού Τατάρου αιχμαλώτου πολέμου, ο οποίος μεταφέρεται σ’ ένα από τα απάνθρωπα στρατόπεδα του Στάλιν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί ο έρωτας του για ένα άγνωστο κορίτσι γίνεται η σανίδα σωτηρίας του. Εξήντα χρόνια αργότερα, η κόρη του, η Σάνα, ιχνηλατεί το δρόμο του απρόσιτου πατέρα της. Η Σάνα προσπαθεί να καταλάβει τι ήταν αυτό που διαμόρφωσε τον άντρα που γνώρισε στην παιδική της ηλικία, μέσα από τα ημερολόγιά του, από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια αρχεία ή και κρατικά μητρώα. Συνοδεύοντας την κόρη σ’ αυτό της το ταξίδι, η σκηνοθέτις κάνει τη δική της ανασκαφή σε κινηματογραφικά αρχεία, αναζητώντας τα ίχνη των εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που βρέθηκαν σε διασταυρωμένα πυρά ανάμεσα σε δυο δικτάτορες, που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά εκτοπίστηκαν από το αφήγημα του πολέμου.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Αλιόνα φαν ντερ Χορστ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Rogier Timmermans
Μοντάζ: Gys Zevenbergen
Ήχος: Rik Meier, Mark Glynne, Tom Bijnen
Μουσική: Anton Silaev
Παραγωγή: Docmakers
Παραγωγοί: Ilja Roomans
Συμπαραγωγή: NTR
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 93΄
Επικοινωνία: Taskovski Films

Αλιόνα φαν ντερ Χορστ

Φιλμογραφία

2001 After the Spring of ’68
2004 The Hermitage Dwellers/A Passion for the Hermitage
2006 Voices of Bam (συν-σκηνοθεσία)
2011 Water Children
2017 Love is Potatoes
2021 Turn Your Body to the Sun