Κλοτσώντας τα σύννεφα

Kicking the Clouds

Ελληνική πρεμιέρα
Ένας στοχασμός για την ιδέα των απογόνων και των προγόνων, που έχει για πρώτη ύλη του μια ηχογράφηση που έγινε πριν από 50 χρόνια και καταγράφει τη γιαγιά του σκηνοθέτη να μαθαίνει τη γλώσσα της φυλής Πετσάνγκα υπό την καθοδήγηση της μητέρας της. Όταν η δική του μητέρα τού έδωσε την κασέτα, ο σκηνοθέτης τής πήρε συνέντευξη κάνοντας σχετικές ερωτήσεις και κατέγραψε τους συλλογισμούς της για τη ζωή, τόσο για τη δική τους όσο και για τη δική της. Το υλικό είναι τραβηγμένο στο σπίτι όπου επέλεξε και ζει η οικογένεια του σκηνοθέτη στην Κομητεία Γουάτκομ της Ουάσινγκτον – το οποίο μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα πατρογονικά εδάφη τους στη Νότια Καλιφόρνια, αλλά παραμένει σπίτι τους.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Σκάι Χοπίνκα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sky Hopinka
Μοντάζ: Sky Hopinka
Ήχος: Sky Hopinka
Μουσική: Courtney Asztalos
Παραγωγοί: Sky Hopinka
Φορμάτ: HD Video
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 15΄
Επικοινωνία: Sky Hopinka

Σκάι Χοπίνκα

Φιλμογραφία

2014 Wawa (μμ)
2016 Visions of an Island (μμ)
2017 Dislocation Blues (μμ)
2019 Lore (μμ)
2020 Maɬni – Towards the Ocean, Towards the Shore
2021 Mnemonics of Shape and Reason (μμ)
2022 Kicking the Clouds (μμ)