ΜΟΥΤΣΕΝΜΠΑΚΕΡ

MUTZENBACHER

Ελληνική πρεμιέρα

Παρακολουθούμε μια οντισιόν για άντρες μεταξύ 16 και 99 ετών. Δεν υπάρχουν σκηνικά αντικείμενα ή μακιγιάζ, το ζητούμενο είναι ο απλός αυτοσχεδιασμός. Το μόνο προαπαιτούμενο είναι η προθυμία των υποψηφίων να συνδεθούν με το θέμα και τη γλώσσα του κειμένου. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, μιας που το συγκεκριμένο έργο είναι το σκανδαλώδες μυθιστόρημα που εκδόθηκε ανώνυμα το 1906, με τίτλο Γιοζεφίνε Μουτσενμπάκερ ή Η ζωή μιας πόρνης από τη Βιέννη, όπως την εξιστορεί η ίδια, το οποίο μέχρι σήμερα, όπως επιβεβαιώνει η ταινία, εξακολουθεί να βρίσκεται στον πυρήνα ένθερμων και αμφιλεγόμενων συζητήσεων σχετικά με την ερωτική επιθυμία. Αυτό που κάποιοι θεωρούν πορνογραφία διεθνών προδιαγραφών, γι’ άλλους είναι μια κακοποιητική απεικόνιση της παιδικής σεξουαλικότητας. Ένα κινηματογραφικό πείραμα που ισορροπεί μεταξύ της φαντασίας και μίας ταυτότητας που ούτε αναιρεί ούτε επικαλείται το κεντρικό της θέμα-ταμπού. Έχει λοιπόν πολλά να μας πει, τόσο για το #Me όσο και για το #MeToo.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ρουθ Μπέκερμαν
Σενάριο: Ruth Beckermann, Claus Philipp
Διεύθυνση φωτογραφίας: Johannes Hammel
Μοντάζ: Dieter Pichler
Ήχος: Andreas Hamza
Παραγωγή: Ruth Beckermann Filmproduktion
Παραγωγοί: Ruth Beckermann
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 101΄
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Encounters – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2022

Ρουθ Μπέκερμαν

Φιλμογραφία

1983 Return to Vienna
1987 Paper Bridge
1996 East of War
1999 A Fleeting Passage to the Orient
2006 Zorros Bar Mizwa
2011 American Passages
2016 The Dreamed Ones
2022 MUTZENBACHER