Άρρωστα σκυλιά

The Plague Dogs

Δύο σκυλιά αποδρούν από ένα ερευνητικό κέντρο όπου τους κάνουν φρικτά πειράματα και περιπλανιούνται στην επαρχιακή Αγγλία ψάχνοντας ένα μέρος για να ζήσουν ελεύθερα. Το αριστούργημα του Μάρτιν Ρόζεν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Άνταμς –δεύτερη συνεργασία τους μετά το θρυλικό Watership Down)–, είναι ένα ακραία συναισθηματικό και βίαιο animation μόνο για ενήλικες. Μεγάλη εισπρακτική αποτυχία στην εποχή του, παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Martin Rosen
Σενάριο: Martin Rosen, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Richard Adams
Μοντάζ: Richard Harkness
Ήχος: Philip Alton, Tim Holland, Brian Lintern, John Nutt
Μουσική: Patrick Gleeson
Ηθοποιοί: (με τις φωνές των) John Hurt, Christopher Benjamin, James Bolam, Nigel Hawthorne, Warren Mitchell, Bernard Hepton
Παραγωγή: Nepenthe Productions
Παραγωγοί: Martin Rosen
Συμπαραγωγή: United Artists
Σκηνικά: Gordon Harrison
Φορμάτ: BluRay
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1982
Διάρκεια: 103΄
Επικοινωνία: Park Circus Ltd, info@parkcircus.com

Μάρτιν Ρόζεν

Ο Μάρτιν Ρόζεν είναι Βρετανός κινηματογραφιστής και παραγωγός θεάτρου γεννημένος στην Αμερική. Είναι γνωστός για τις ταινίες κινούμενων σχεδίων Watership Down (1978) και Άρρωστα σκυλιά (1982), βασισμένες στα μυθιστορήματα του Ρίτσαρντ Άνταμς. Ο Ρόζεν εργάστηκε αρχικά ως θεατρικός ατζέντης και κυνηγός ταλέντων προτού μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη σύζυγό του. Η πρώτη του παραγωγή ήταν η καναδική ταινία μεγάλου μήκους A Great Big Thing (1968) και αργότερα ήταν συμπαραγωγός της κινηματογραφικής διασκευής του Κεν Ράσελ του Women in Love (Ερωτευμένες γυναίκες) (1969), με την οποία κέρδισαν Όσκαρ η Γκλέντα Τζάκσον (Α΄ γυναικείου ρόλου) και ο Μπίλι Ουίλιαμς (φωτογραφίας). Η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ήταν το Stacking (1987).

Φιλμογραφία

1978 Watership Down
1982 The Plague Dogs