Τελευταίες ημέρες της άνοιξης

La última primavera

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Οι κάτοικοι μιας παράνομης παραγκούπολης στα προάστια της Μαδρίτης αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η γη στην οποία μένουν έχει πωληθεί. Συνυφαίνοντας πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις με επινοημένες δευτερεύουσες πλοκές, αυτό το υβριδικό κράμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ καταγράφει τις αντιδράσεις των μελών της οικογένειας Γκαμπάρε-Μεντόθα, οι οποίες εκτείνονται από την άρνηση και την απόγνωση μέχρι την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα. Μια συγκινητική ιστορία συναισθηματικού ξεριζωμού, η οποία εξερευνά τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει τον άνθρωπο με το περιβάλλον του.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Isabel Lamberti
Σενάριο: Isabel Lamberti, Lenina Ungari
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jeroen Kiers
Μοντάζ: Dorith Vinken
Ήχος: Taco Drijfhout
Μουσική: Miguel Hernández Muñoz
Ηθοποιοί: David Gabarre Jiménez, Agustina Mendoza Gabarre, David Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, María Duro Rego
Παραγωγή: IJswater Films
Παραγωγοί: Steven Rubinstein Malamud, Marc Bary
Συμπαραγωγή: Tourmalet Films
Συμπαραγωγοί: Omar Razzak
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία, Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 77'
Επικοινωνία: Loco Films
Βραβεία/Διακρίσεις: New Directors Award – San Sebastián IFF 2020

Ιζαμπέλ Λαμπέρτι

Η Ιζαμπέλ Λαμπέρτι γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Σπούδασε Κινηματογράφο και Σκηνοθεσία στη Σχολή Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκη και στην Ολλανδική Ακαδημία Κινηματογράφου. Οι μικρού μήκους ταινίες της. Volando Voy (ταινία αποφοίτησης), Amor και Father συμμετείχαν και βραβεύτηκαν σε πολλά σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η ταινία Τελευταίες μέρες της Άνοιξης είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της.

Φιλμογραφία

2014 Vuurrood (μμ ντοκ)
2017 Amor (μμ)
2020 La última primavera | Last Days of Spring