Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας

Ghasideyeh gave sefid

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η ζωή της Μίνας ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της, ο Μπαμπάκ, αποδείχτηκε αθώος για το έγκλημα για το οποίο εκτελέστηκε. Οι αρχές απολογούνται για το λάθος τους και προσφέρουν αποζημίωση, αλλά τότε η Μίνα ξεκινά μια βουβή μάχη κόντρα σ’ ένα κυνικό σύστημα για το καλό της ίδιας και της κόρης της. Όταν ξεμένει από χρήματα, ένας άγνωστος με το όνομα Ρεζά χτυπάει την πόρτα της, λέγοντας ότι έχει έρθει για να ξεπληρώσει το χρέος του στον Μπαμπάκ. Η Μίνα στην αρχή είναι επιφυλακτική, αλλά αφήνει όλο και περισσότερο τον Ρεζά στη ζωή της, αγνοώντας το μυστικό που τους συνδέει. Μια συντριπτικά επίκαιρη ταινία για τη δύναμη του ατόμου ενάντια στις αποχρώσεις της εξουσίας, μια επιδέξια, συναισθηματική μελέτη για τους άρρηκτους ανθρώπινους δεσμούς που διασχίζουν το χρόνο και το χώρο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μπεχτάς Σαναέχα, Μαριάμ Μογκαντάμ
Σενάριο: Behtash Sanaeeha, Maryam Moghaddam, Mehrdad Kouroshnia
Διεύθυνση φωτογραφίας: Amin Jafari
Μοντάζ: Ata Mehrad, Behtash Sanaeeha
Ήχος: Abdolreza Heydari, Hossein Ghourchian
Ηθοποιοί: Maryam Moghaddam, Alireza Sanifar, Pourya Rahimisam, Avin Purraoufi, Farid Ghobadi
Παραγωγή: Filmsazan Javan, Caractères Productions
Παραγωγοί: Gholamreza Mousavi, Etienne de Ricaud
Κοστούμια: Atoosa Ghalamfarsaie
Σχεδιασμός παραγωγής: Atoosa Ghalamfarsaie
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ιράν, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 105'
Ελληνική διανομή: Danaos Films
Επικοινωνία: Totem Films

Μπεχτάς Σαναέχα

Ο Μπεχτάς Σαναέχα γεννήθηκε στο Shiraz. Όταν πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού, άρχισε να γράφει σενάρια και να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις, ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε δύο σειρές κινουμένων σχεδίων και μία ταινία για την τηλεόραση. Η πρώτη του ταινία μυθοπλασίας, με τίτλο Risk of Acid Rain (2015), πραγματεύεται τις δυσκολίες της μεσαίας τάξης και προβλήθηκε σε περισσότερα από τριάντα διεθνή φεστιβάλ. Αργότερα ο Μπεχτάς συν-σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ με τη Μαριάμ Μογκαντάμ, το The Invincible Diplomacy of Mr Naderi (2017), για έναν εκκεντρικό Ιρανό που θέλει να συμφιλιώσει τις ΗΠΑ και το Ιράν. Το 2018 διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για το βραβείο Ingmar Bergman στη Σουηδία.

Φιλμογραφία

2018 The Invincible Diplomacy of Mr Naderi (ντοκ)
2020 Ballad of a White Cow

Μαριάμ Μογκαντάμ

Η Μαριάμ Μογκαντάμ γεννήθηκε στην Τεχεράνη. Είναι ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτις. Αποφοίτησε από τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε διάφορα σουηδικά θέατρα, συμπεριλαμβανομένου του Göteborgs Stadsteater. Πρωταγωνίστησε σε πολλές ιρανικές ταινίες, όπως στο Closed Curtain των Τζαφάρ Παναχί και Καμπούτζια Παρτοβί, η οποία έκανε πρεμιέρα στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2013, όπου βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο.

Φιλμογραφία

2018 The Invincible Diplomacy of Mr Naderi (ντοκ)
2020 Ballad of a White Cow