Bebia, à mon seul désir

Bebia, à mon seul désir

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της (της «Μπεμπία»), ένα δεκαεπτάχρονο μοντέλο με το όνομα Αριάδνα επιστρέφει στην Γεωργία για να παρευρεθεί στην κηδεία. Σύμφωνα όμως με μια αρχέγονη τοπική παράδοση, η Αριάδνα, ως το νεότερο μέλος της οικογένειας, είναι υπεύθυνη για την επανένωση του σώματος και της ψυχής της γιαγιάς της, και καλείται να ενώσει έναν μίτο από τον τόπο του θανάτου της ως τη σορό της. Απρόθυμη αρχικά να εκτελέσει μια τόσο περίεργη τελετουργία, η Αριάδνα σύντομα βρίσκεται να διαγράφει μια γραμμή 25 χιλιομέτρων στην παρθένα γεωργιανή ύπαιθρο. Καθώς διασχίζει αυτή την έκταση για μέρες και νύχτες, η Αριάδνα έρχεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο που είχε αυτή η πολύπλοκη, συχνά ασύδοτη μητριάρις στην (όχι και τόσο μακρινή) παιδική της ηλικία. Γυρισμένη σε εκθαμβωτικό ασπρόμαυρο φιλμ, η ταινία αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική μυθολογία, αναγνωρίζοντας με κατανόηση ότι, ακόμη και όταν ο Μινώταυρος είναι νεκρός, δεν είναι εύκολο να βρεις την έξοδο από τον λαβύρινθο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Τζουτζά Ντομπρασκούς
Σενάριο: Juja Dobrachkous
Διεύθυνση φωτογραφίας: Veronica Solovyeva
Μοντάζ: Andrey Klychnikov
Ήχος: Stefan Smith
Ηθοποιοί: Anastasia Davidson, Anushka Andronikashvili, Guliko Gurgenidze, Alexander Glurjidze, Ana Chiradze, Anastasia Chanturaia, Giga Datiashvili
Παραγωγή: Twice a Day
Παραγωγοί: Juja Dobrachkous, Olga Dykhovichnaya
Κοστούμια: Ekaterine Kapanadze
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Γεωργία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 118'
Επικοινωνία: Endorphin Sales

Τζουτζά Ντομπρασκούς

Η Τζουτζά Ντομπρασκούς είναι σκηνοθέτις, συγγραφέας και ζωγράφος που ζει στο Λονδίνο. Γεννήθηκε στη Σοβιετική Ρωσία και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μόσχας. Η Juja έχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, ενώ τα διηγήματά της («Rubber Baby», 2011, «Very Scary» και «A Βit Shameful», 2019) έχουν εμφανιστεί σε πολλές ανθολογίες σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, καθώς και σε πολλά περιοδικά. Οι ιστορίες της τυγχάνουν ευρείας αναγνώρισης στη Ρωσία, ενώ αρκετές έχουν επιλεγεί από εταιρείες παραγωγής ταινιών. Η ταινία Bebia, à mon seul désir είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της.

Φιλμογραφία

2011 Before the Mirror (ντοκ)
2014 Arctic Wind (ντοκ)
2015 From Another Life (ντοκ)
2021 Bebia, à mon seul désir