Εύα και Άνταμ

Eva & Adam

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο πρώτος έρωτας. Πώς ξέρεις περί τίνος πρόκειται.; Τι κάνεις γι’ αυτό; Όταν ο Άνταμ γράφεται σ’ ένα νέο σχολείο, γνωρίζει την Εύα. Ξαφνικά όλα είναι διαφορετικά. Η Εύα μόλις ξεκίνησε ένα κλαμπ ενάντια στ’ αγόρια μαζί με την κολλητή της την Αννίκα, γιατί τ’ αγόρια είναι τόσο ανώριμα! Αλλά τίποτα δεν είναι τόσο υπέροχο –ή τόσο δύσκολο– όσο ο πρώτος έρωτας. Όταν η Εύα και ο Άνταμ συναντιούνται, δεν μπορούν να σταματήσουν τη ροή των συναισθημάτων τους. Βρίσκουν όμως το θάρρος να επιλέξουν αυτό που θέλουν περισσότερο από όλα. Το να αγαπάνε ο ένας τον άλλο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Κάρολαϊν Κάουαν
Σενάριο: Måns Gahrton, Johan Unenge
Διεύθυνση φωτογραφίας: Carl Nilsson
Μοντάζ: Joakim Ekström Tessert
Ήχος: Kim Creutzer
Μουσική: Martin Willert
Ηθοποιοί: Sonja Holm, Olle Cardell, Stella Marcimain Klintberg, Lukas Wetterberg, Emil Algpeus, Olle Einarsson, Liv Mjönes, Jonatan Rodriguez, Björn Bengtsson, Rakel Wärmländer, Melinda Lindskog Pascalidou
Παραγωγή: Filmlance International AB
Παραγωγοί: Francy Suntinger
Συμπαραγωγή: Film i Väst AB, Sveriges Television AB, SF Studios
Κοστούμια: Sara Pertmann
Μακιγιάζ: Erica Spetzig
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Σουηδία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 82'
Επικοινωνία: SF Studios, REinvent Studios

Ηλικίες 12+

Κάρολαϊν Κάουαν

Η Κάρολαιν Κάουαν (1968) έχει πτυχίο κινηματογράφου (βαθμός: άριστα) από το διακεκριμένο Central Saint Martins College του Λονδίνου και έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικές σειρές. H μικρού μήκους ταινία της Departure έκανε πρεμιέρα το 2007. Η ταινία κέρδισε το κοινό και ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Βενετίας. Το 2014 ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το Joy, μία παιδική δραματική σειρά γραμμένη και σκηνοθετημένη από την Κόουαν. Το Joy είναι μια χιουμοριστική και διορατική ματιά στη σύγχρονη ζωή της Σουηδίας, υπό τη σκοπιά μιας διαφυλετικής Σουηδικής οικογένειας. Η σειρά ήταν υποψήφια στο Prix Jeunesse, το παλαιότερο και πιο ευυπόληπτο φεστιβάλ παιδικής τηλεόρασης.

Φιλμογραφία

2007 Fritt Fall (μμ)
2009 Fallet – Utpressningen (TV)
2014 Joy (TV σειρά)
2015 Arne Dahl: Mörkertal (TV μίνι-σειρά)
2021 Eva & Adam