Καλή μητέρα

Bonne Mere

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Νόρα είναι μια 50χρονη καθαρίστρια που ζει φροντίζοντας την μικρή της οικογένεια σ’ ένα οικιστικό συγκρότημα στη βόρεια Μασσαλία. Ανησυχεί για τον εγγονό της, τον Ελίς, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες στη φυλακή για ληστεία και αναμένει τη δίκη του με αγωνία και αισιοδοξία. Η Νόρα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η αναμονή να είναι όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνη… Γυρισμένη από μία από τις πιο σημαντικές ανερχόμενες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, η ταινία στρέφει τη νεορεαλιστική ματιά της στον θερμό, χαοτικό πυρήνα μιας φτωχής οικογένειας της Μασσαλίας, που έχει για στυλοβάτη την αγάπη μιας μάνας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Αφσιά Ερζί
Σενάριο: Hafsia Herzi
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jérémie Attard
Μοντάζ: Camille Toubkis
Ήχος: Guilhem Domercq, Rémi Durel, Julie Tribout
Μουσική: Rémi Durel
Ηθοποιοί: Halima Benhamed, Sabrina Benhamed, Jawed Hannachi Herzi, Mourad Tahar Boussatha, Malik Bouchenaf, Justine Grégory
Παραγωγή: SBS Productions
Παραγωγοί: Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
Συμπαραγωγή: Arte France Cinéma
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 99'
Επικοινωνία: SBS International

Αφσιά Ερζί

Η Αφσιά Ερζί έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στην ταινία Κους κους με φρέσκο ψάρι του Αμπντελαντίφ Κεσίς το 2007. Για την ερμηνεία της, κέρδισε το βραβείο Marcello Mastroianni στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το βραβείο César Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού το 2008, όπως και πολλά άλλα βραβεία υποκριτικής παγκοσμίως. Το 2010, σκηνοθέτησε το Le Rodba, την πρώτη της ταινία μικρού μήκους. Το You Deserve a Lover, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την παραγωγή της οποίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου η ίδια, επιλέχθηκε για την Εβδομάδα Κριτικής του 58ου Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας Valois στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανγκουλέμ το 2019.

Φιλμογραφία

2010 Le Rodba (μμ)
2019 You Deserve a Lover
2021 Good Mother