Φλέβα χρυσού

Mother Lode

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Χόρχε εγκαταλείπει την επιχείρηση μοτο-ταξί που διατηρεί στα προάστια της Λίμα μαζί με την οικογένεια του, για να αναζητήσει την τύχη του ως μεταλλωρύχος στο ψηλότερο και πιο επικίνδυνο χρυσωρυχείο των Άνδεων στο Περού. Θαμμένη κάτω από έναν παγετώνα στο βουνό, η Λα Ρινκονάδα είναι η «πιο κοντινή πόλη στον ουρανό». Φιλοξενεί χιλιάδες εποχιακούς εργάτες όπως ο Χόρχε, που αναζητούν μια ευκαιρία και μια καλύτερη ζωή. Εδώ ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο οιωνούς, κατά το οποίο η πραγματικότητα εμπλέκεται με τη μαγεία και ο μύθος του πλούτου βασίζεται σε μια θυσία: κάθε τόσο, εργάτες του ορυχείου εξαφανίζονται μυστηριωδώς, αφού ο χρυσός ανήκει στον Διάβολο και ο Ελ Τίο ντε λα Μίνα απαιτεί θυσίες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ματέο Τορτόνε
Διεύθυνση φωτογραφίας: Patrick Tresch
Μοντάζ: Enrico Giovannone
Ήχος: Jean-Baptiste Madry, Adrien Le Blond
Μουσική: Ivan Pisino
Ηθοποιοί: José Luis Nazarios Campos, Damian Segundo Vospey, Maximiliana Campos Guzman, Juan José Nazario Campos, Juan Pedro Nazario Campos, Cristian Nazario Campos, Katerine Campos, Jhoni Chambi
Παραγωγή: Wendigo Films
Παραγωγοί: Alexis Taillant, Nadège Labé, Margot Mecca, Benjamin Poumey
Συμπαραγωγή: Malfé Film, C-Side Productions
Χρώμα: A/M
Χώρα Παραγωγής: France, Italy, Switzerland
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 87'
Επικοινωνία: Intramovies

Agora Works in Progress 2019 – Eurimages Lab Award

Ματέο Τορτόνε

Ο Ματέο Τορτόνε γεννήθηκε στο Πινερόλο το 1982, και αποφοίτησε από το Università degli Studi του Τορίνο με πτυχίο στη Λογοτεχνία. Το 2011 ολοκλήρωσε το White Men, το οποίο συν-σκηνοθέτησε με τον Αλεσάντρο Μπαλτέρα, και το οποίο προβλήθηκε σε διεθνή φεστιβάλ (Φεστιβάλ BAFICI, Φεστιβάλ της Άγκυρας) και κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Καζάν. Το 2015, σκηνοθέτησε το On Opposite Fields, το οποίο συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Κόρτο ε Φιένο. Με το πρότζεκτ του Mother Lode κέρδισε το βραβείο Eurimages Lab Award (Αγορά Work In Progress, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019)

Φιλμογραφία

2011 White Μen (ντοκ)
2015 On Opposite Fields
2021 Mother Lode