Η γιαγιάκα του χιονιού

Dame saisons

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Τοσοδούλα και η Δαχτυλήθρα μένουν με τη μητέρα τους στην άκρη ενός δάσους με θέα ένα χωριό. Η Τοσοδούλα, μια σχετικά δύστροπη έφηβη, δεν βοηθάει ιδιαίτερα την οικογένεια, τουλάχιστον όχι τόσο όσο η μικρή της αδερφή, η οποία είναι πάντα πρόθυμη να βγει στο δάσος για να μαζέψει καυσόξυλα. Όταν το καπέλο της Δαχτυλήθρας πέφτει σε ένα παλιό πηγάδι, κατεβαίνει για να το πάρει και ανακαλύπτει τον μαγευτικό κόσμο της Γηραιάς Μητέρας του Χιονιού, η οποία κάνει το χιόνι να πέφτει από τον ουρανό κάθε φορά που τινάζει το πάπλωμά της!

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Σέλια Τισεράν, Αρνό Ντεμάουνκ
Σενάριο: Arnaud Demuynck
Μοντάζ: Yan Volsy
Μουσική: Yan Volsy
Φορμάτ: DCP
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 31'
Επικοινωνία: Les Films du Nord

Ηλικίες 7+

Σίλια Τισράν

Η Σέλια Τισεράν γεννήθηκε το 1995 στο Ρεμιρεμόντ της Γαλλίας. Σπούδασε Κινηματογραφικό Animation στην Ανωτάτη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Κλωστοϋφαντουργίας στο Ρουμπέ και εμβάθυνε τις γνώσεις της στο animation χάρη στο πρόγραμμα FCIL. Η πρώτη της επαγγελματική εμπειρία ήρθε δουλεύοντας με μερική απασχόληση στην εταιρεία παραγωγής Films du Nord, τη διετία 2016-2017. Συνεργάστηκε με τον Νικολά Λιγκουορί στην ταινία του The Wind in the Reeds, προτού πραγματοποιήσει το δικό της ντεμπούτο το 2018, με τη μικρού μήκους ταινία The Golden Tortoise, σε συν-σκηνοθεσία με τη Σελιά Τοκό. Το 2019 σκηνοθέτησε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία της με τίτλο The Little Red Chick. Έχει επίσης συν-σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία Η γιαγιάκα του χιονιού (2021), όπου συμμετείχε και στο σχεδιασμό του animation.

Φιλμογραφία

2009 Sous un coin de ciel bleu (μμ)
2014 The Scent Of Carrots (μμ)
2021 Dame Saisons (μμ)
2022 Yuku and the Flower of the Himalayas
2022 The Big Tantrum (μμ)

Αρνό Ντεμόνκ

Ο Αρνό Ντεμάουνκ γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Κόρτρεϊκ του Βελγίου και είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Η δουλειά του περιλαμβάνει την μικρού μήκους ταινία The Lock (2000), και ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το Signs of Life (2004), το The Shadow of the Veil (2006) και το Breakout (2007). Γράφει ταινίες για κοινό νεαρής ηλικίας, βασισμένες σε παραδοσιακές ιστορίες, νανουρίσματα και παιδικά βιβλία.

Φιλμογραφία

2009 Sous un coin de ciel bleu (μμ)
2014 The Scent Of Carrots (μμ)
2021 Dame Saisons (μμ)
2022 Yuku and the Flower of the Himalayas
2022 The Big Tantrum (μμ)