Η γιαγιάκα του χιονιού

Dame saisons

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Τοσοδούλα και η Δαχτυλήθρα μένουν με τη μητέρα τους στην άκρη ενός δάσους με θέα ένα χωριό. Η Τοσοδούλα, μια σχετικά δύστροπη έφηβη, δεν βοηθάει ιδιαίτερα την οικογένεια, τουλάχιστον όχι τόσο όσο η μικρή της αδερφή, η οποία είναι πάντα πρόθυμη να βγει στο δάσος για να μαζέψει καυσόξυλα. Όταν το καπέλο της Δαχτυλήθρας πέφτει σε ένα παλιό πηγάδι, κατεβαίνει για να το πάρει και ανακαλύπτει τον μαγευτικό κόσμο της Γηραιάς Μητέρας του Χιονιού, η οποία κάνει το χιόνι να πέφτει από τον ουρανό κάθε φορά που τινάζει το πάπλωμά της!

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Σέλια Τισεράν, Αρνό Ντεμάουνκ
Σενάριο: Arnaud Demuynck
Μοντάζ: Yan Volsy
Μουσική: Yan Volsy
Φορμάτ: DCP
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 31'
Επικοινωνία: Les Films du Nord

Ηλικίες 7+

Σέλια Τισεράν

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο ESAAT με πτυχίο DMA, η Σέλια Τισεράν κέρδισε μια θέση στο πρόγραμμα FCIL, το οποίο της έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει εις βάθος τα κινούμενα σχέδια· παράλληλα, απέκτησε επαγγελματική εμπειρία δουλεύοντας ως ημι-απασχολούμενη στην εταιρεία Films du Nord από το 2016 ως το 2017. Αυτός ο επιπλέον χρόνος σπουδών της έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον Νικολά Λιγκουόρι στην ταινία του The Wind in the Reeds, προτού αναπτύξει και σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, με τίτλο The Golden Tortoise, την οποία συν-σκηνοθέτησε με την Σέλια Τοκό.

Φιλμογραφία

2021 Old Mother Snow (μμ)

Αρνό Ντεμάουνκ

Ο Αρνό Ντεμάουνκ είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Η δουλειά του περιλαμβάνει την μικρού μήκους ταινία The Lock (2000), και ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το Signs of Life (2004), το The Shadow of the Veil (2006) και το Breakout (2007). Γράφει ταινίες για κοινό νεαρής ηλικίας, βασισμένες σε παραδοσιακές ιστορίες, νανουρίσματα και παιδικά βιβλία.

Φιλμογραφία

2000 The Lock (μμ)
2006 À l’ombre du voile (μμ)
2007 L’évasion (μμ)
2010 Le concile lunatique (μμ)
2012 Through the Windows (μμ)
2017 The Wind in the Reeds (μμ)
2018 Le Quatuor à cornes (μμ)
2021 Old Mother Snow (μμ)