Πλαστική σημειολογία

Plastic Semiotic

Ελληνική πρεμιέρα

Η ανθρώπινη ζωή, από τη γέννηση ως τα γεράματα. Μόνο που αυτή η τυποποιημένη αφήγηση δεν χρησιμοποιεί αναπαραστάσεις με ανθρώπους, αλλά με τεχνουργήματα που φτιάξαμε εμείς οι άνθρωποι για τα παιδιά μας (ή μήπως να τα πούμε «νεογνά»;), ώστε να τα προετοιμάσουμε για τη ζωή: τα παιχνίδια. Έτσι, η ταινία είναι ένα κολάζ σκηνών στις οποίες τα παιχνίδια μάς βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα την πιθανή ουσία της ζωής μας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Radu Jude (ελεύθερη απόδοση κειμένων του Άντον Τσέχoφ και του Γκιστάβ Φλομπέρ)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Marius Panduru
Μοντάζ: Cătălin Cristuțiu
Ήχος: Mirel Cristea, Marian Bălan
Παραγωγή: microFILM
Παραγωγοί: Ada Solomon
Σχεδιασμός παραγωγής: Cristian Niculescu
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 22'
Επικοινωνία: MicroFILM

Ράντου Ζούντε

Ο Ράντου Ζούντε είναι Ρουμάνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Το 2006 γύρισε τη μικρού μήκους ταινία The Tube with a Hat, η οποία κέρδισε περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία The Happiest Girl in the World (2009) συμμετείχε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ. Οι επόμενες ταινίες του, όπως τα Aferim!, Scarred Hearts και Everybody in Our Family, απέσπασαν μια σειρά διακρίσεων: την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στην Μπερλινάλε το 2015, το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Λοκάρνο το 2016 και την υποψηφιότητα για το Καλύτερο Σενάριο στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians (2018) κέρδισε την Κρυστάλλινη Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και το Label Europa Cinema Prize στο Κάρλοβι Βάρι το 2018. Η τελευταία του ταινία, το Bad Luck Banging or Loony Porn, κέρδισε το βραβείο Golden Bear στη Μπερλινάλε το 2021.

Φιλμογραφία

2009 Cea mai fericită fată din lume | The Happiest Girl in the World
2012 Toată lumea din familia noastră | Everybody in Our Family
2015 Aferim!
2018 “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” | “I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians”
2020 Tipografic Majuscul | Uppercase Print
2021 Babardeală cu bucluc sau porno balamuc | Bad Luck Banging or Loony Porn
2021 Plastic Semiotic | Semiotic Plastic (μμ)