Πλαστική σημειολογία

Plastic Semiotic

Ελληνική πρεμιέρα

Η ανθρώπινη ζωή, από τη γέννηση ως τα γεράματα. Μόνο που αυτή η τυποποιημένη αφήγηση δεν χρησιμοποιεί αναπαραστάσεις με ανθρώπους, αλλά με τεχνουργήματα που φτιάξαμε εμείς οι άνθρωποι για τα παιδιά μας (ή μήπως να τα πούμε «νεογνά»;), ώστε να τα προετοιμάσουμε για τη ζωή: τα παιχνίδια. Έτσι, η ταινία είναι ένα κολάζ σκηνών στις οποίες τα παιχνίδια μάς βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα την πιθανή ουσία της ζωής μας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Radu Jude (ελεύθερη απόδοση κειμένων του Άντον Τσέχoφ και του Γκιστάβ Φλομπέρ)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Marius Panduru
Μοντάζ: Cătălin Cristuțiu
Ήχος: Mirel Cristea, Marian Bălan
Παραγωγή: microFILM
Παραγωγοί: Ada Solomon
Σχεδιασμός παραγωγής: Cristian Niculescu
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 22'
Επικοινωνία: MicroFILM

Ράντου Ζούντε

Ο Ράντου Ζούντε είναι Ρουμάνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Το 2006 γύρισε τη μικρού μήκους ταινία The Tube with a Hat, η οποία κέρδισε περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία The Happiest Girl in the World (2009) συμμετείχε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ. Οι επόμενες ταινίες του, όπως τα Aferim!, Scarred Hearts και Everybody in Our Family απέσπασαν μια σειρά διακρίσεων: την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στην Μπερλινάλε το 2015, το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Λοκάρνο το 2016 και την υποψηφιότητα για το Καλύτερο Σενάριο στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians (2018) κέρδισε την Κρυστάλλινη Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και το Label Europa Cinema Prize στο Κάρλοβι Βάρι το 2018. Η τελευταία του μεγάλου μήκους ταινία, το Bad Luck Banging or Loony Porn, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στη Μπερλινάλε το 2021. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ο Ράντου Ζούντε παρουσίασε τη μικρού μήκους του Caricaturana στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Corti d’Autore) και τη μικρού μήκους Semiotic Plastic στη Βενετία (εκτός συναγωνισμού). Το 2022 επέστρεψε στην Μπερλινάλε με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Memories from the Eastern Front (συν-σκηνοθεσία: Adrian Cioflâncă).

Φιλμογραφία

2006 The Tube with a Hat (μμ)
2009 The Happiest Girl in the World 
2012 Everybody in Our Family
2014 It Can Pass Through the Wall (μμ)
2015 Aferim!
2018 I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians
2018 The Marshal's Two Executions (μμ)
2020 Uppercase Print
2021 Bad Luck Banging or Loony Porn
2022 The Potemkinists (μμ)