Η φαμίλια

La Mif

Ελληνική πρεμιέρα

Μια ομάδα έφηβων κοριτσιών έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο παροχής στέγασης και περίθαλψης όπου ζουν με κοινωνικούς λειτουργούς. Αυτή η καταναγκαστική «οικογενειακή» εμπειρία ξυπνά απρόοπτες εντάσεις και δεσμούς. Ένα συγκεκριμένο συμβάν, όμως, πυροδοτεί μια σειρά υπερβολικών αντιδράσεων. Το ξέσπασμα αυτό φέρνει στην επιφάνεια τις αδυναμίες του οπισθοδρομικού συστήματος πίσω από τα ιδρύματα ανηλίκων, αλλά και τους δαίμονες που επηρεάζουν τη Φαμίλια. Όμως η όρεξη για ζωή ενδυναμώνει κάθε σχέση. Ακριβώς όπως σε μια οικογένεια. Ένα κοινωνικό δράμα που καθρεφτίζει τους προβληματικούς μας ηθικούς κώδικες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σενάριο: Fred Baillif
Διεύθυνση φωτογραφίας: Joseph Areddy
Μοντάζ: Fred Baillif
Ήχος: Samuel Levy, Maxence Ciekawy
Ηθοποιοί: Claudia Grob, Anaïs Uldry, Kassia Da Costa, Amélie Tonsi, Amandine Golay, Joyce Ndayisenga, Charlie Areddy, Sara Tulu
Παραγωγή: Freshprod
Παραγωγοί: Agnès Boutruche, Véronique Vergari, Fred Baillif
Συμπαραγωγή: RTS
Κοστούμια: Lucy Mann
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελβετία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 112'
Επικοινωνία: Latido Films

Fred Baillif

Μεγάλωσε στην Ελβετία και ακολούθησε μια επταετή καριέρα ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας προτού σπουδάσει κοινωνική εργασία και εργαστεί σε ένα κέντρο κράτησης νέων. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου τη μέρα δούλευε ως βοηθός παραγωγής στη σειρά ντοκιμαντέρ The It Factor και τη νύχτα δούλευε ως DJ. Μετά την επιστροφή του στην Ελβετία, έκανε το πρώτο του ντοκιμαντέρ, με τίτλο Sideman. Δουλεύοντας ως κοινωνικός λειτουργός του δρόμου, βρήκε τους πρωταγωνιστές για το επόμενο ντοκιμαντέρ του Geisendorf, το οποίο κέρδισε πολλά βραβεία. Το 2010 γύρισε την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας, το Tapis Rouge. Έχει αναπτύξει τη δική του τεχνική για να σκηνοθετεί μη επαγγελματίες ηθοποιούς.

Φιλμογραφία

2003 Sideman (ντοκ)
2006 Geisendorf (ντοκ)
2008 The Subject and The How (ντοκ)
2009 All By Myself (TV ντοκ)
2013 As Long as It Rains in America (ντοκ)
2015 Tapis rouge
2017 Un canapé pour deux (TV ντοκ)
2017 Né pour mourir (μμ)
2019 Edelweiss Revolution
2021 The Fam