Η ραχοκοκκαλιά της νύχτας

The Spine of Night

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Σε αυτή την εξαιρετικά βίαιη ταινία φαντασίας, αρχέγονες πρακτικές της μαύρης μαγείας πέφτουν στα λάθος χέρια και εξαπολύουν τον προαιώνιο πόνο στην ανθρωπότητα. Μια ομάδα ηρώων από διαφορετικές εποχές και κουλτούρες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξουδετερώσουν το κακό – όποιο κι αν είναι το τίμημα. Αυτό το συγκλονιστικό έπος κινουμένων σχεδίων, βασισμένο στην τεχνική της χειροποίητης ροτοσκόπησης και εμπνευσμένο από τις κλασικές καλτ δουλειές καλλιτεχνών όπως ο Ραλφ Μπάκσι και ο Φρανκ Φρανζέτα, αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική του είδους, όπως αυτό προσδιορίστικε τη δεκαετία του 1970: ένα σινεμά που ξεφεύγει από τα όρια, πολιτικά προοδευτικό και οπωσδήποτε ατρόμητο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Τζελάτ, Μόργκαν Γκάλεν Κινγκ
Σενάριο: Philip Gelatt, Morgan Galen King
Μοντάζ: Philip Gelatt, Morgan Galen King
Ήχος: Abigail Savage, Jeff Seelye
Μουσική: Peter Scartabello
Ηθοποιοί: Abby Savage, Betty Gabriel, Joe Manganiello, Larry Fessenden, Lucy Lawless, Patton Oswalt, Richard E. Grant, Rob McClure
Παραγωγή: Gorgonaut, Reno Productions
Παραγωγοί: Jean Rattle, Philip Gelatt, Will Battersby
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 93'
Επικοινωνία: Yellow Veil Pictures

Φίλιπ Τζελάτ

Ο Φίλιπ Τζελάτ έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη media, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών, των κόμικ και του κινηματογράφου. Η πρώτη του ταινία ως συγγραφέας και σκηνοθέτης, το The Bleeding House, έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα το 2011. Στη συνέχεια έγραψε το υποψήφιο για βραβείο Nebula Europa Report, με πρωταγωνιστές τον Σάρλτο Κόπλεϊ και την Ανναμαρία Μαρίνκα. Έπειτα στράφηκε προς τα βιντεοπαιχνίδια, κερδίζοντας το βραβείο WGA το 2016 για τη δουλειά του στο Square Enix Tomb Raider. Το 2018 έγραψε και σκηνοθέτησε το σουρεαλιστικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας They Remain με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ και την Ρεμπέκα Χέντερσον. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς συγγραφείς της σειράς κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους του Νέτφλιξ Love Death + Robots. Το The Spine of Night είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

2011 The Bleeding House
2018 They Remain
2021 The Spine of Night

Μόργκαν Γκάλεν Κινγκ

Αφοσιωμένος στην τελειοποίηση μιας σύγχρονης τεχνικής χειροποίητων ροτοσκοπικών κινουμένων σχεδίων, ο Μόργκαν Γκάλεν Κινγκ απομονώθηκε και ζωγράφιζε για σχεδόν μία δεκαετία, μια διαδικασία οπου κορυφώθηκε με τη δημιουργία του The Spine of Night. Κάτοικος του Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, ταξιδεύοντας συχνά και στη Φιλαδέλφεια, η μέθοδος του Κινγκ είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από τη δουλειά του Ραλφ Μπάκσι και το κλασικό καλτ φιλμ Heavy Metal. Το The Spine of Night είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

2013 Exordium (μμ)
2021 The Spine of Night