Το λευκό φρούριο

Tabija

Ελληνική πρεμιέρα

Σ’ ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Σαράγεβο, ο ορφανός Φαρούκ ζει με την άρρωστη γιαγιά του και περνάει τις μέρες του συλλέγοντας άχρηστα μέταλλα και μπλέκοντας σε μικροεγκλήματα. Μια μέρα γνωρίζει τη Μόνα, μια συνεσταλμένη έφηβη από μια πολιτικά και οικονομικά ευνοημένη οικογένεια. Η Μόνα ονειρεύεται να ξεφύγει από το τοξικό, αυταρχικό περιβάλλον της καθημερινότητάς της και, αναζητώντας άσυλο, ανοίγεται στον Φαρούκ, ένα αγόρι από έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από τον δικό της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ίγκορ Ντρλιγιάτσα
Σενάριο: Igor Drljaca
Διεύθυνση φωτογραφίας: Erol Zubčević
Μοντάζ: Ajla Odobašić
Μουσική: Casey MQ
Ηθοποιοί: Pavle Čemerkić, Sumeja Dardagan, Jasmin Geljo, Kerim Čutuna, Alban Ukaj, Irena Mulamuhić
Παραγωγή: Timelapse Pictures
Παραγωγοί: Albert Shin, Igor Drljača, Borga Dorter, Jordan Barker, Adis Đapo, Amra Bakšić Čamo
Συμπαραγωγή: SCCA/pro.ba
Κοστούμια: Ina Arnautalić
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 89'
Επικοινωνία: TVCO

Ηλικίες 16+

Ίγκορ Ντρλιγιάτσα

Ο Ίγκορ Ντρλιγιάτσα διευθύνει την εταιρεία παραγωγής Timelapse Pictures με τον σκηνοθέτη Άλμπερτ Σιν, και είναι βοηθός καθηγητή στο τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου British Columbia. Κάποιες από τις βραβευμένες του ταινίες μικρού μήκους είναι το Woman in Purple (2010), το The Fuse: or How I Burned Simon Bolivar (2011), και το The Archivists (2020). Το κριτικά αναγνωρισμένο του ντεμπούτο μεγάλου μήκους, Krivina (2012), έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και διεθνή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Φιλμογραφία

2010 Woman in Purple (short)
2011 The Fuse: or How I Burned Simon Bolivar (short)
2020 The Archivists (short)
2012 Krivina
2015 The Waiting
Room 2018 The Stone Speakers (doc)
2021 The White Fortress