Η άγρια συμμορία

The Wild Bunch

Αρχές του εικοστού αιώνα, λίγο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και η παραδοσιακή αμερικανική Δύση μοιάζει να αργοπεθαίνει. Μεταξύ των τελευταίων σε μια εποχή σκληρότητας, αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή και γενικευμένης ανομίας που ψυχορραγεί είναι και μια ομάδα παρανόμων γνωστή ως «άγρια συμμορία». Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία στα γραφεία ενός σιδηροδρομικού σταθμού η συμμορία κατευθύνεται στο Μεξικό για μια τελευταία «δουλειά». Καταλήγοντας σε μια μικρή μεξικανική πόλη όπου κάνει κουμάντο ένας διεφθαρμένος στρατηγός, οι παράνομοι θα αντιμετωπίσουν τους πολυάριθμους εχθρούς τους, σ’ ένα περήφανα αυτοκτονικό μπαλέτο από σφαίρες, προ(σ)καλώντας τον θάνατο σ’ έναν ύστατο, μεγαλειώδη χορό βίας και καταστροφής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Σαμ Πέκινπα
Σενάριο: Walon Green, Sam Peckinpah, Walon Green, Roy N. Sickner
Διεύθυνση φωτογραφίας: Lucien Ballard
Μοντάζ: Lou Lombardo
Ήχος: Robert J. Miller
Μουσική: Jerry Fielding
Ηθοποιοί: William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O'Brien, Warren Oates
Παραγωγή: Warner Bros./Seven Arts
Παραγωγοί: Phil Feldman, Roy N. Sickner
Κοστούμια: Gordon T. Dawson
Μακιγιάζ: Al Greenway, Keester Sweeney
Φορμάτ: DCP,
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1969
Διάρκεια: 145'
Επικοινωνία: Park Circus

Σαμ Πέκινπα

Ο Σαμ Πέκινπα ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος που πέρασε στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του επικού γουέστερν Η άγρια συμμορία – ένα έπος του είδους. Έγινε γνωστός για το πρωτοποριακό οπτικό του ύφος και την ωμή αναπαράσταση της δράσης και της βίας, όπως και την αναθεωρητική του στάση απέναντι στο είδος.    

Φιλμογραφία

1969 The Wild Bunch
1970 The Ballad of Cable Hogue
1971 Straw Dogs
1972 Junior Bonner
1972 The Getaway
1973 Pat Garrett & Billy the Kid
1974 Bring Me the Head of Alfredo Garcia
1975 The Killer Elite
1977 Cross of Iron
1978 Convoy
1983 The Osterman Weekend