Ioanna

Ioanna

63ο ΔΦΚΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Η Ιωάννα καθαρίζει ψάρια σε ένα μοναχικό νησί και ονειρεύεται μόνο μια παλιά αγάπη από τη Γερμανία. Εκτός από τις αναμνήσεις της από αυτόν, δεν έχει παρά μια ξεθωριασμένη καρτ ποστάλ. Η λαχτάρα την κάνει να ταξιδέψει. Απένταρη, κινείται μέσα από μια ταραχώδη Ευρώπη. Μια αρκούδα βρίσκει την κοιμισμένη Ιωάννα. Και η βουβή μέχρι τώρα Ιωάννα ξαναβρίσκει τη φωνή της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF63.

Σκηνοθεσία: Άλμπρεχτ Χίρκε
Σενάριο: Albrecht Hirche
Διεύθυνση φωτογραφίας: Demian von Prittwitz
Μοντάζ: Sabrina Ruecker
Ήχος: Παναγιώτης Κυριακού, Γιάννης Αντύπας
Μουσική: Blaine L. Reininger, Andrew Krell, Karsten Süßmilch, Susijat Zad, Heino Sellhorn
Ηθοποιοί: Ιωάννα Τσάμη, Αλεξάνδρα Δεληθέου, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώτα Αργυροπούλου, Ana Angelova, Ακύλλας Καραζήσης, Kosmo Hirche, Demian von Prittwitz, Albrecht Hirche, Μαρία Πανουργιά, Μαλαματένια Γκότση, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σταυρούλα Κουνάδεα, Παναγιώτης Κυριάκου, Γιάννης Κότσιφας, Σωκράτης Πιτσόκος, Μπόκος Μαντέλας, Rainer vom Feld, Nicola Minssen, Berat Berat, Ramush Muarem, Orfei Fetaovski, Μυρτώ Κοντονή, Μαίρη Καραζήση
Παραγωγή: I Vitelloni Productions
Παραγωγοί: Albrecht Hirche
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο & Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 87΄

Άλμπρεχτ Χίρκε

Ο Άλμπερτ Χίρκε γεννήθηκε το 1959 στο Χέκελμπεργκ και είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης θεάτρου. Είναι ζωγράφος και μουσικός, και έχει εμμονή με τον κινηματογράφο από την παιδική του ηλικία. Εδώ και πολλά χρόνια ταλαντεύεται μεταξύ ανεξάρτητων σκηνών και κρατικών θεατρικών οργανισμών. Η Ιωάννα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

2015 Maedchen in Koffer
2021 Ιωάννα