Τ’ αρραβωνιάσματα

Τ’ αρραβωνιάσματα

Η τραγική έκβαση του έρωτα και της ζωής δύο νέων όταν μαθαίνουν ότι είναι αδέλφια.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά
Σενάριο: Μαρία Πλυτά, βασισμένο στο θεατρικό του Δημήτρη Μπόγρη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Τώνης Νόβακ
Μουσική: Γιώργος Καζάσογλου
Ηθοποιοί: Αιμίλιος Βεάκης, Έλλη Ξανθάκη, Νίκος Τζόγιας, Μαργαρίτα Γεράρδου, Ανδρέας Ζησιμάτος, Ανθή Μηλιάδη, Ντίνο&si
Παραγωγή: Νόβακ Φιλμ
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1950
Διάρκεια: 90'
Επικοινωνία: Kfilms (Παναγιώτης Κακαβιάς, kfilms365@gmail.com)

Μαρία Πλυτά

Η Μαρία Πλυτά, η πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτις, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1915. Αρχικά ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, ενώ στο τέλος της δεκαετίας του ’40 έκανε τα πρώτα της βήματα στην κινηματογραφική παραγωγή, δουλεύοντας σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου και του Γιώργου Τζαβέλλα. Το 1950 κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Τ’ αρραβωνιάσματα, μια από τις πιο αξιόλογες ελληνικές ηθογραφικές ταινίες της εποχής, με σκηνικά του Γιάννη Τσαρούχη. Με 17 ταινίες στο ενεργητικό της, η Μαρία Πλυτά θα καθιερωθεί για τις επόμενες δεκαετίες ως μία από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες της γενιάς της, γράφοντας σενάρια και για άλλους σκηνοθέτες. Πέθανε το 2006.

Φιλμογραφία

1950 Τ’ αρραβωνιάσματα
1951 Η λύκαινα
1952 Ο βαφτιστικός
1953 Εύα
1954 Το κορίτσι της γειτονιάς
1956 Η Δούκισσα της Πλακεντίας
1957 Τζιπ, περίπτερο και αγάπη
1958 Μόνο για μια νύχτα
1959 Ναυάγια της ζωής
1960 Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω
1962 Ο λουστράκος
1963 Ο άσωτος
1964 Ο ανήφορος
1965 Ο νικητής
1967 Ο εμποράκος
1970 Η άγνωστη της νύχτας