Iman

Iman

63ο ΔΦΚΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Ο Αμπντάλλα, ένας Άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός, πρέπει να πάρει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός οικισμού που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων. Η Ιμάν κι η Λεϊλά ριζοσπαστικοποιούνται και φτάνουν στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Μισιέλ, μια μοναχική έφηβη, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν αυταρχικό νεαρό με ρατσιστικά πιστεύω. Τρεις ιστορίες ξεδιπλώνονται παράλληλα, με ήρωες που αναζητούν τη λύτρωση από το παρελθόν, από τις ενοχές και από τη μοναξιά τους.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF63.

Σκηνοθεσία: Κόριννα Αβρααμίδου, Κυριάκος Τοφαρίδης
Σενάριο: Κόριννα Αβρααμίδου, Κυριάκος Τοφαρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σωφρόνης Σωφρονίου
Μοντάζ: Ελίνα Αντωνίου
Ήχος: Σταύρος Τερλίκκας
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Ηθοποιοί: Stephanie Atala, Rita Hayek, Αντρέας Τσέλεπος, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Παμπίνα Γεωργίου, Βαρνάβας Κυρ&
Παραγωγοί: Άντρος Αχιλλέως
Συμπαραγωγή: Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου Κύπρου, Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Ρομίνα Πολυμνίου
Σκηνικά: Λίζα Τσουλούπα
Μακιγιάζ: Στέφανη Παναγή
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κύπρος
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: A.B. Seahorse Film Productions (Άντρος Αχιλλέως, andros@seahorsefilms.com)

Κόριννα Αβρααμίδου

Γεννημένη στην Κύπρο, η Κόριννα Αβρααμίδου σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Ο τελευταίος γυρισμός, η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, κέρδισε βραβεία σε διάφορα φεστιβαλ. Το σενάριο της ταινία Ιμάν απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου των Ελλήνων Σεναριογράφων το 2018.

Φιλμογραφία

2008 Ο τελευταίος γυρισμός
2022 Iman

Κυριάκος Τοφαρίδης

Ο Κυριάκος Τοφαρίδης σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου στην Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Βουλγαρίας. Ανέλαβε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Block 12 , η οποία διακρίθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Cyprus Film Days IFF και ήταν υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2013. Το Iman είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

2013 Block 12
2022 Iman