Animus Animalis (Μια ιστορία για ανθρώπους, ζώα και πράγματα)

Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)

Ελληνική πρεμιέρα

Ένας ταριχευτής, ένας εκτροφέας ταράνδων και ο υπάλληλος ενός μουσείου μάς ξεναγούν σ’ έναν παράξενο κόσμο, όπου τα όρια μεταξύ αληθινού και τεχνητού γίνονται εξαιρετικά δυσδιάκριτα και ασαφή. Πίσω από προθήκες, με διάκοσμο που αποπνέει μια μακάβρια αίσθηση απομίμησης της φύσης, τα ζώα μοιάζουν ασύλληπτα ζωντανά και παρατηρούν ασταμάτητα. Όσο, όμως, πιο έντονη γίνεται η ψευδαίσθηση τόσο πιο απότομη αποδεικνύεται η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Ένα ντοκιμαντέρ που αφουγκράζεται, όπως δηλώνει και ο τίτλος του, την ψυχή των ζώων.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Aistė Žegulytė
Σενάριο: Aistė Žegulytė, Titas Laucius
Διεύθυνση φωτογραφίας: Vytautas Katkus
Μοντάζ: Mikas Žukauskas
Μουσική: Gediminas Jakubka, Mindaugas Urbaitis
Παραγωγή: Meno Avilys
Παραγωγοί: Giedrė Burokaitė
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Λιθουανία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 69΄
Επικοινωνία: Meno Avilys, info@menoavilys.org

Άιστε Ζεγκουλίτε

Φιλμογραφία

2010 Vita (μμ)
2011 Nordic Elegy (μμ)
2012 Škac (μμ)
2012 Nikodemas (μμ)
2013 Tapatumai (μμ)
2018 Animus Animalis (A Story about People, Animals and Things)