Η Γενιά του ’30: Στράτης Μυριβήλης

Η Γενιά του ’30: Στράτης Μυριβήλης

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την COSMOTE TV, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή ένα επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Η Γενιά του ’30, μια παραγωγή της COSMOTE TV. Η ιστορία του νεαρού συγγραφέα από τη Λέσβο, του Στράτη Μυριβήλη, ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους και κατέγραψε με αυθεντική και ειλικρινή γλώσσα εμπειρίες που άλλαξαν τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας για τα  τραύματα όχι μόνο των πολεμιστών, αλλά και των ανθρώπων που έμειναν πίσω. Η σειρά ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει 15 δραματοποιημένες βιογραφίες-μελέτες των συγγραφέων και των ποιητών της γενιάς του ’30, μιας γενιάς-ορόσημου για τον νεοελληνικό πολιτισμό. Ένας αγωγός αφήγησης των ιστορικών γεγονότων της περιόδου τα οποία μοιραία επηρέασαν τόσο τους συγγραφείς όσο και τα έργα τους.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Σενάριο: Γιώργος Γκικαπέππας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς
Μοντάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος
Ήχος: Κώστας Δρακόπουλος
Ηθοποιοί: Με τους: Στέλιος Ξανθουδάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μελαχρινός Βελέντζας
Παραγωγή: COSMOTE TV
Executive producer: Βίκυ Νικολάου
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 57΄
Επικοινωνία: COSMOTE TV

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

Γιώργος Γκικαπέππας

Φιλμογραφία

2011 Η πόλη των παιδιών (μυθοπλασία)
2015 Silent (μυθοπλασία)
2017 Αρχαίων δράμα (TV)
2017 In the HeArt of Soul (μμ)
2018 Οι Πειρατές του Αιγαίου (TV)
2019 Ιωάννης Καποδίστριας, η ζωή και το έργο του (TV)
2019 Η τελευταία νύχτα (TV)
2021 Η Γενιά του ’30: Στράτης Μυριβήλης (TV)