Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Με 66.000 θεατές και επισκέπτες και αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 16% σε σύγκριση με το περσινό 25ο ΦΝΘ ολοκληρώθηκε το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου, εν μέσω μιας έκρυθμης κατάστασης με επεισόδια βίας και μισαλλοδοξίας.

Περισσότερα...

Το βιβλίο Λεσβιακή Ζωή (εκδ. Το Ροδακιό, 2003), της Maria Cyber παρουσιάστηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου, στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα. Η έκδοση περιλαμβάνει 142 λεσβιακές φωτογραφίες, συνοδευόμενες από βιωματικές μικρές ιστορίες. Για το βιβλίο μίλησαν η Maria Cyber (φωτογράφος, ακτιβίστρια), η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη (ποιήτρια, μεταφράστρια), η Λασκαρίνα Λιακάκου (αρθρογράφος, δημοσιογράφος) και η Εύα Ξευγένη (Αρχισυντάκτρια womanlandia). Τη συζήτηση συντόνισε η Φιλομένη Λιάτσα, εκπρόσωπος Τύπου του Europride 2024.  

Περισσότερα...

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης» (εκδόσεις Πόλις), σε επιμέλεια των Πέτρου Ιωαννίδη, πολιτικού αναλυτή, και Ηλία Τσαουσάκη, πολιτικού επιστήμονα.

Περισσότερα...

Η εξαιρετικά επίκαιρη ταινία Οι γάμοι της Τήλου του Παναγιώτη Ευαγγελίδη προβλήθηκε με όρους καθολικής προσβασιμότητας την Παρασκευή 15 Μαρτίου, με την υποστήριξη της Alpha Bank, χορηγού προσβασιμότητας του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον Παναγιώτη Ευαγγελίδη. 

Περισσότερα...

Με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις σε σχέση με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο χώρο της κινούμενης εικόνας, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα «Ντοκιμαντέρ και Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια σχέση υπό διερεύνηση».

Περισσότερα...

Το Χούλιγκαν Εξπρές, ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, παρουσιάστηκε σε ειδική ακρόαση στο Πράσινο Δωμάτιο, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο των Agora Talks του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, στην Κεντρική Αίθουσα του Μουσικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, συζήτηση για την ανάπτυξη, τις διανομές και την έκθεση έργων XR, με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. 

Περισσότερα...

H συζήτηση με τίτλο «We Care a Lot!», με την υποστήριξη του Media Desk Greece, έκλεισε τον κύκλο των Agora Talks του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Ο σπουδαίος δημιουργός Δημήτρης Παπαϊωάννου μίλησε στο κοινό του Φεστιβάλ μετά την προβολή των μικρού μήκων ταινιών του, Nowhere (Director’s Cut) και Πρώτη ύλη, ολόκληρο το έργο σε δεκαεπτά λεπτά, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.

Περισσότερα...