Αν είχα τέσσερις καμήλες

Si j'avais quatre dromadaires

Αφήγηση εμπειριών συνοδευόμενη από ακίνητες εικόνες, από τις αμέτρητες που τράβηξε με τη φωτογραφική μηχανή του ο Κρις Μαρκέρ στα ταξίδια που έκανε σε 26 συνολικά χώρες. Λίγα χρόνια μετά τη μελλοντολογική μικρού μήκους ταινία La Jetée, ο Μαρκέρ δοκίμασε ξανά την τεχνική της παράθεσης φωτογραφιών, αυτή τη φορά για ένα ντοκιμαντέρ ως μέρος του πειραματισμού του στη φόρμα του είδους. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο, καθώς οι αφηγήσεις του δημιουργού και οι ετερόκλητες εικόνες (από το Άγιον Όρος ως την Κίνα) γίνονται συστατικά ενός σφιχτοδεμένου μοντάζ που ενώνει μικρές ιστορίες για χάρη της ευρύτερης εικόνας. Μια ανάλυση κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αντιθέσεων που είναι εμφανείς στα μάτια του επισκέπτη και ταυτόχρονα συνδέουν το μικρό πλανητικό χωριό.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Chris Marker
Διεύθυνση φωτογραφίας: Chris Marker
Μοντάζ: Chris Marker
Ήχος: Antoine Bonfanti
Μουσική: Lalan, Trio Barney Wilson
Παραγωγή: Norddeutscher Rundfunk, Apec, Slon
Αφήγηση: Pierre Vaneck, Nicolas Yumatov, Catherine Le Couey
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Δυτική Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 1966
Διάρκεια: 49'
Επικοινωνία: Iskra

Κρις Μαρκέρ

Φιλμογραφία

1957 Lettre de Sibérie | Letter from Siberia
1962 La Jetée (μμ μυθοπλασίας)
1966 Si j'avais quatre dromadaires | If I Had Four Camels
1977 Le fond de l'air est rouge | A Grin Without A Cat
1982 Sans Soleil
1996 Level Five