Αλάστωρ

Αλάστωρ

Παγκόσμια Πρεμιέρα
Σε όλες τις εποχές οι άνθρωποι στέκουν ανήμποροι μπροστά στην ανεξέλεγκτη δύναμη της ανταπόδοσης του κακού. Η ταινία εξετάζει την ανάγκη και τις ρίζες της εκδίκησης. Παρά τη θέσπιση νόμων και ηθικών αξιών, η έννοια της βεντέτας παραμένει ζωντανή. Η λογική σπάνια είναι σε θέση να τιθασεύσει τον δαίμονα της εκδίκησης, ο οποίος στην αρχαία Ελλάδα είχε όνομα: Αλάστωρ. Ζωντανές ερμηνείες από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες συνυφαίνονται με σημερινά γεγονότα και εμπειρίες, αναζητώντας απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα: Γιατί σκοτωνόμαστε;
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μένιος Καραγιάννης
Μοντάζ: Μένιος Καραγιάννης
Μουσική: Απόστολος Δημητρακόπουλος
Παραγωγοί: Μένιος Καραγιάννης
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 92'
Επικοινωνία: SKAPETA FILMS, Menios Carayannis

Μένιος Καραγιάννης

Ο Μένιος Καραγιάννης γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε φωτογραφία στο Παρίσι και κινηματογράφο στη Στοκχόλμη, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Έχει δουλέψει τόσο με ταινίες ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας.

Φιλμογραφία

2016 33.333 Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη (ντοκ)
2017 deadline (ντοκ)
2018 Πατρίδα από μάρμαρο (ντοκ)
2019 Το άλογο που είμαι (ντοκ)
2020 Η μουσική των πραγμάτων (ντοκ)
2021 Αλάστωρ (ντοκ)
2022 Θολή γραμμή