Μια ιστορία με 14 λέξεις

Μια ιστορία με 14 λέξεις

Μια προσωπική μαρτυρία για τη βίαιη ενηλικίωση ενός νησιώτη πρόσφυγα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολεμου, δοσμένη μέσα από τα μάτια της κινηματογραφίστριας εγγονής του. Ο Νικόλαος Πλάκας εγκαταλείπει λόγω ανέχειας το νησί της Ικαρίας το 1942, με προορισμό τη Βόρεια Αφρική, για να πολεμήσει ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Μετά το τέλος των μαχών φυλακιζεται στα «σύρματα», σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στην έρημο, λόγω των αντιμοναρχικών πολιτικών του πεποιθήσεων. Η ταινία είναι η πειραματική επεξεργασία μιας home movie, στην οποία η προσωπική μαρτυρία διακόπτεται απότομα από τα υπόλοιπα επίπεδα εγγραφής της ίδιας κασέτας και από παρεμβολές αρχειακών εικόνων και ήχων.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ειρήνη Στείρου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ειρήνη Στείρου
Ήχος: Μηνάς Εμμανουήλ, Γιώργος Λιτσικάκης
Παραγωγοί: Ειρήνη Στείρου
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 12΄
Επικοινωνία: Freelancer, Eirini Steirou

Ειρήνη Στείρου

Φιλμογραφία

2004 Vis-à-vis (μμ)
2009 Δίχτυ ασφαλείας (μμ)
2010 Cracow’s Debate (μμ)
2010 Counterattack (μμ)
2012 Peter Pan Project (μμ)
2012 Beauty and the Beast (μμ)
2020 Μια ιστορία με 14 λέξεις (μμ)