Άγγιγμα

Touched

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά κάθε σώμα έχει δικαίωμα στο άγγιγμα, στο να φιληθεί, να νιώσει επιθυμητό, να ικανοποιηθεί, ν’ αγαπηθεί. Αυτό το δικαίωμα αποφασίζουν να διεκδικήσουν κόντρα σε κάθε ταμπού και προκατάληψη, η Μαρία, μια νοσοκόμα σε κέντρο αποκατάστασης κι ο Άλεξ, ένας παραπληγικός νεαρός που νοσηλεύεται εκεί. Η φροντίδα που προσφέρει η Μαρία στον Άλεξ θα γίνει σύντομα ερωτική, κι έτσι η σχέση τους θα διασχίσει τη διαδρομή από τη σεξουαλική επιθυμία σε κάτι βαθύτερο. Όμως η έλξη τους θα σκοντάψει στις δυσκολίες και των δύο τους να νιώσουν άνετα ως ζευγάρι που δεν υπακούει στις νόρμες του «συνηθισμένου», ενώ το μπέρδεμα της αγάπης με την ταπείνωση θα φέρουν τους δύο τους στα όριά τους. Ο έλληνας χορευτής και ηθοποιός Σταύρος Ζαφείρης και η Ιζόλντ Χαλντορουντότιρ είναι ατρόμητοι και συνταρακτικοί στους ρόλους των κεντρικών χαρακτήρων και η Κλαούντια Ροράριους χτίζει πάνω τους μια προκλητική και βαθιά τρυφερή ταινία που δεν παραδίδεται σε καμία προσδοκία, υπηρετώντας μόνο τη δική της συναισθηματική αλήθεια. Ο Σταύρος Ζαφείρης κέρδισε Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (τμήμα «Filmmakers of the Present»), ενώ στην ταινία εμφανίζονται ακόμη οι Αγγελική Παπούλια και Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Κλαούντια Ροράριους
Σενάριο: Claudia Rorarius
Διεύθυνση φωτογραφίας: Katharina Poblotzki
Μοντάζ: Laura Lauzemis, Andreas Wodraschke
Ήχος: Frank Kruse
Μουσική: Donna Regina, Nils Frahm, Tocotronic, Federico Albanese, Tara Nome Doyle
Ηθοποιοί: Isold Halldórudóttir, Σταύρος Ζαφείρης, Αγγελική Παπούλια, Yousef Sweid, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Camille Dombrowsky
Παραγωγή: 2Pilots Film Production
Παραγωγοί: Harry Flöter, Jörg Siepmann
Συμπαραγωγή: Soquietfilms
Συμπαραγωγοί: Claudia Rorarius
Κοστούμια: Gitti Fuchs
Σχεδιασμός παραγωγής: Beatrice Schultz
Μακιγιάζ: Susanne Jiritano, Simone Schlimm, Paolo Celano
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 133'
Επικοινωνία: 2Pilots Film production GmbH
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσή Λεοπάρδαλη Καλύτερης Ερμηνείας (Τμήμα Filmmakers of the Present) – Locarno IFF 2023

Κλαούντια Ροράριους

Η Κλαούντια Ροράριους γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και εργάζεται επιτυχώς ως φωτογράφος. Τα δυναμικά πορτρέτα διάσημων προσωπικοτήτων που έχει κάνει έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά διεθνούς κυκλοφορίας. Σπούδασε σκηνοθεσία στη φημισμένη Academy of Media Arts της Κολωνίας. Kατά τη διάρκεια των σπουδών της ολοκλήρωσε αρκετές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, οι οποίες βραβεύτηκαν διεθνώς. Το έργο Who Saw Him, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, στην οποία εργάστηκε επίσης και ως παραγωγός, συμμετείχε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της με τίτλο Ken – The Movie, και είναι στη φάση δημιουργίας του σεναρίου της επόμενης μεγάλου μήκους ταινίας της, μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας που θα διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον.

Φιλμογραφία

2001 Cable Car (μμ)
2009 Who Saw Him
2023 Touched