Οι «παραμυθάδες» της μικρής και της μεγάλης οθόνης πρωταγωνιστούν στο αφιέρωμα του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τίτλο Storytelling. Κορυφαίοι συγγραφείς και σεναριογράφοι μοιράζονται τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα μυστικά τους, μέσα από μία σειρά masterclasses, ανοιχτά για το κοινό. 

Στόχος του Storytelling είναι να δημιουργηθεί μια γέφυρα ανάμεσα στο κινηματογραφικό και το τηλεοπτικό σενάριο. 

Στο πλαίσιο του Storytelling, το Meet the Future, η επιτυχημένη δράση της Αγοράς, αναδεικνύει σεναριογράφους της νεότερης γενιάς από την Ελλάδα. Το Meet the Future ξεκίνησε το 2019 με στόχο να αναδείξει νέους Έλληνες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων του κινηματογράφου: σκηνοθεσία, φωτογραφία, μοντάζ, υποκριτική. 

Φέτος, το Φεστιβάλ επέλεξε σεναριογράφους της νεότερης γενιάς, των οποίων ταινία έχει συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα μεγάλου φεστιβάλ του εξωτερικού (Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνου, Ρότερνταμ, Νέας Υόρκης, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν) ή έχει διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ή έχει βραβευτεί για το σενάριό της στο Φεστιβάλ Δράμας ή έχει βραβευτεί στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες έχουν ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ υπό εξέλιξη και θα το παρουσιάσουν στους προσκεκλημένους επαγγελματίες της Αγοράς, με σκοπό τη γνωριμία και τη δικτύωση.

Δείτε εδώ το πλούσιο πρόγραμμα, με masterclasses από ειδικούς στο storytelling τηλεοπτικών σειρών, πάνελ συζητήσεων με εγχώριους και διεθνείς επαγγελματίες των τηλεοπτικών σειρών, καθώς και άλλες εκδηλώσεις που προσφέρουν ευκαιρίες δικτύωσης.

Περισσότερα...

Στο φετινό MtF έχουν επιλεγεί να πάρουν μέρος πέντε ανερχόμενοι σεναριογράφοι (ή σεναριογράφοι-σκηνοθέτες), με ταινίες που έχουν προβληθεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ ή έχουν βραβευτεί για το σενάριό τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας σειράς.

Περισσότερα...