Κανονισμός Πωλήσεων του «E-FestivalShop»

Α. Εισαγωγή

Το "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" (εφεξής καλούμενο για λόγους συντομίας ΦΕΣΤΙΒΑΛ) και στα αγγλικά «THESSALONIKI FILM FESTIVAL», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» επί της Πλατείας Αριστοτέλους 10, με Α.Φ.Μ. 090290161, είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που ιδρύθηκε με το άρθρο 4 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271/Α/24-12-1997), διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 21-33 του νόμου 3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/23-12-2010) και από το ιδιωτικό δίκαιο, εποπτεύεται από τον Υπουργό  Πολιτισμού και  Αθλητισμού και λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γενικό Διευθυντή.

Ο παρών Κανονισμός διέπει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, το «E-FestivalShop», καθώς και τις συναλλαγές σας σε αυτό.

Επικοινωνία:

 

Β. Ηλεκτρονική Σύμβαση Πώλησης Προϊόντων - Παραγγελία

Η παραγγελία σας μέσω του E-FestivalShop, για την αγορά προϊόντων που διαθέτει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, αποτελεί σύναψη εξ αποστάσεως (ηλεκτρονικής) σύμβασης πώλησης με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, για τα οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε από τον ιστότοπο και τα έντυπα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, καθώς και από την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Η συναφθείσα σύμβαση διέπεται από την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και ιδίως από το ν. 2251/1994 για την «Προστασία των Καταναλωτών» (ΦΕΚ 40/Β/17-01-2018), όπως έχει κωδικοποιηθεί και ισχύει σήμερα μετά την τροποποίησή του με το ν. 4512/2018.

Για την παραγγελία των προϊόντων απαιτούνται κατ’ ελάχιστο τα εξής προσωπικά σας στοιχεία: ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), τηλέφωνο, διεύθυνση τιμολόγησης και αποστολής (οδός, αριθμός οδού, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη, χώρα). Αφού συμπληρώσετε τα απαραίτητα προσωπικά σας στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των διαθέσιμων τρόπων πληρωμής και παράδοσης, όπως περιγράφονται αναλυτικά στον παρόντα Κανονισμό. Σε αυτό το στάδιο, ενημερώνεστε, επίσης, για την επιμέρους και τη συνολική τιμή (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) των προϊόντων που επιλέξατε, καθώς και για τυχόν άλλες πρόσθετες δαπάνες/επιβαρύνσεις (π.χ. έξοδα αποστολής, κόστος επιστροφής). Η παραγγελία σας ολοκληρώνεται με την αποδοχή των όρων της Πολιτικής Απορρήτου του ΦΕΣΤΙΒΑΛ και του παρόντος Κανονισμού τσεκάροντας τα αντίστοιχα πεδία. Στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση θα λάβετε ένα e-mail με την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας, τον αριθμό παραγγελίας και τις λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής συναλλαγής σας.

Η πληρωμή της παραγγελίας σας (αντίτιμο προϊόντων και πρόσθετες επιβαρύνσεις) γίνεται με τον τρόπο που έχετε επιλέξει από τους διαθέσιμους. Εάν έχετε επιλέξει πληρωμή με χρεωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα, μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της τράπεζας Alpha Bank για να ολοκληρώσετε την πληρωμή της παραγγελίας σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία της κάρτας σας. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής θα λάβετε ένα e-mail για την επιβεβαίωση της επιτυχούς έκβασης της συναλλαγής σας.

Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της παραγγελίας δεν συνεπάγεται την παράδοση των προϊόντων χωρίς την πληρωμή της παραγγελίας. Η δε εκτέλεση της συναφθείσας εξ αποστάσεως σύμβασής σας με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ολοκληρώνεται με την προηγούμενη πληρωμή της παραγγελίας και την ακόλουθη παράδοση των προϊόντων.

 

Γ. Τρόποι Πληρωμής

 1. Πιστωτική/Χρεωστική/Προπληρωμένη Κάρτα
  Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας με πιστωτικές/χρεωστικές/προπληρωμένες κάρτες Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners στο ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της τράπεζας Alpha Bank (Alpha e-Commerce)[1]. Για την πληρωμή των αγορών σας θα συμπληρώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Σημειώνεται ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ δεν συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία της κάρτας σας τηρώντας την Πολιτική Απορρήτου που έχει δημοσιεύσει στον ιστότοπό του (https://www.filmfestival.gr/el/legal/policy).

 2. Ψηφιακό Πορτοφόλι Masterpass
  Έχετε τη δυνατότητα να προβείτε με ασφάλεια στην πληρωμή των αγορών σας χρησιμοποιώντας το ψηφιακό πορτοφόλι (digital wallet) Masterpass κάνοντας εγγραφή στην υπηρεσία ακόμη και κατά τον χρόνο της πληρωμής.


Δ.  Τρόποι Παράδοσης

 1. Παραλαβή από το Festival Shop του ΦΕΣΤΙΒΑΛ
  Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται, αφού λάβετε το e-mail με την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας και ολοκληρώσετε την πληρωμή της, από το φυσικό κατάστημα («Festival Shop») του ΦΕΣΤΙΒΑΛ («ΟΛΥΜΠΙΟΝ», Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00-17:00 (εξαιρουμένων των επίσημων αργιών). Έχετε την υποχρέωση να επιδείξετε τον αριθμό παραγγελίας (e-mail επιβεβαίωσης παραγγελίας) κι εφόσον σας ζητηθεί, κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο (π.χ. δελτίο ταυτότητας, άδεια οδήγησης) για την ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Τρίτος δύναται να παραλάβει τα προϊόντα σας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, με την επίδειξη του αριθμού παραγγελίας και σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου. Ακολούθως, τα προϊόντα που παραγγείλατε σας παραδίδονται και οφείλετε να ελέγξετε την άριστη κατάστασή τους, την οποία αναγνωρίζετε και αποδέχεστε με την έξοδό σας από το Festival Shop του ΦΕΣΤΙΒΑΛ.
  Λόγω των ειδικών συνθηκών, η παραλαβή από το πωλητήριο γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού.

 2. Αποστολή με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier)

Η αποστολή της παραγγελίας γίνεται με συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) εντός 2-4 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιβεβαίωσης της πράξης πληρωμής της παραγγελίας (αντίτιμο προϊόντων και πρόσθετες επιβαρύνσεις). Σε περίπτωση επέλευσης εξαιρετικών γεγονότων που συνιστούν ανωτέρα βία ή απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών (π.χ. απεργίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες), ο χρόνος αποστολής της παραγγελίας παρατείνεται για εύλογο χρονικό διάστημα. 
Λόγω των ειδικών συνθηκών, μπορεί να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην αποστολή και παράδοση των παραγγελιών.

Για αποστολή στην Ελλάδα:
- Για παραγγελίες άνω των 29€ η αποστολή γίνεται δωρεάν.
- Για παραγγελίες κάτω των 29€ και για δέμα βάρους έως 2 κιλών, το κόστος αποστολής είναι 3,00€.
- Για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 1,00€.

Σε περίπτωση που ως διεύθυνση αποστολής δηλώνεται Ταχυδρομική Θυρίδα, η αποστολή της παραγγελίας γίνεται με ΕΛΤΑ.

Για αποστολή στο εξωτερικό:
- Για δέματα με βάρος έως 2 κιλά, το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 20,00 €.
- Για δέματα με βάρος άνω των 2 κιλών, εφαρμόζεται ο ισχύων τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ για δέματα εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι για τις αποστολές εξωτερικού ισχύει ο χρόνος παράδοσης των ΕΛΤΑ για τα δέματα εξωτερικού.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

 

Ε. Πολιτική Επιστροφών

Σε κάθε αγορά στο E-FestivalShop, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ υποχρεούται να παραδώσει στους πελάτες του προϊόντα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα (νόμιμη εγγύηση). Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ δεν παρέχει καμία πρόσθετη (εμπορική) εγγύηση για τα προϊόντα του και δεν αναλαμβάνει καμιάς μορφής ευθύνη ή υποχρέωση έναντι των πελατών του, πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Όλα τα προϊόντα που σας αποστέλλουμε ελέγχονται προτού αποσταλούν και σφραγίζονται. Για την αποφυγή  κάθε  ταλαιπωρίας, παρακαλούμε να ελέγχετε προσεκτικά τα προϊόντα κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας, ώστε να διαπιστώσετε την κατάσταση των προϊόντων που σας παραδίδονται και τυχόν εμφανή ελαττώματά τους.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υπαναχωρήσετε, ενημερώστε άμεσα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ εγγράφως στο e-mail eshop@filmfestival.gr, επισυνάπτοντας φωτογραφία του προϊόντος στην κατάσταση που το παραλάβατε, ή εναλλακτικά επικοινωνήστε με τα γραφεία μας τηλεφωνικά στο 2310 378410.

 

Ε.1. Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από την εξ αποστάσεως (ηλεκτρονική) σύμβαση πώλησης με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, χωρίς να αναφέρετε τους λόγους και χωρίς καμία επιβάρυνση, είτε ακυρώνοντας την παραγγελία σας, όταν δεν έχετε παραλάβει τα προϊόντα από το φυσικό κατάστημα ή δεν έχουν ήδη αποσταλεί από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ σε εσάς με εταιρεία ταχυμεταφορών, είτε επιστρέφοντας τα προϊόντα στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ, όταν τα έχετε ήδη παραλάβει, τηρώντας τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στο παρόν κεφάλαιο Ε΄ «Πολιτική Επιστροφών» και τα επιμέρους άρθρα του (Ε.1, Ε.2, Ε.3). Σε περίπτωση που έχετε παραλάβει τα προϊόντα, μπορείτε να υπαναχωρήσετε, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία εσείς ή κάποιο τρίτο μέρος που υποδείξατε απέκτησε τη φυσική κατοχή των προϊόντων. Στην ίδια προθεσμία οφείλετε να ενημερώσετε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ με τους ανωτέρω τρόπους επικοινωνίας και το τελευταίο, αφού επιβεβαιώσει τη λήψη του αιτήματός σας, θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβείτε.

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται δικαίωμα επιστροφής στις περιπτώσεις που απαριθμούνται στο άρθρο 3ιβ του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει σήμερα. Ενδεικτικά, δεν έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε:

Ε.2. Υποχρεώσεις Μερών κατά την Υπαναχώρηση

Αφού ενημερώσετε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ για την εκ μέρους σας άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης (ακύρωση παραγγελίας ή επιστροφή προϊόντων), το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα σας επιστρέψει κάθε πληρωμή που έλαβε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων κατά περίπτωση του αντίτιμου των προϊόντων και των πρόσθετων δαπανών/επιβαρύνσεων (έξοδα αποστολής). Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία μας ενημερώσατε για την πρόθεσή σας να υπαναχωρήσετε, με τα ίδια μέσα πληρωμής (π.χ. πλαστικό χρήμα) με εκείνα που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή της αγοράς σας. Δεν σας επιστρέφονται τυχόν τραπεζικά έξοδα που επιβαρυνθήκατε κατά την αρχική συναλλαγή σας. Υπογραμμίζεται ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ δικαιούται να παρακρατήσει την επιστροφή των χρημάτων εωσότου λάβει πίσω τα προϊόντα.

Σε περίπτωση επιστροφής, πρέπει να παραδώσετε ή να αποστείλετε, με δική σας ευθύνη και δαπάνες (τυχόν έξοδα επιστροφής), τα προϊόντα στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ, οπωσδήποτε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία μας ενημερώσατε για την πρόθεσή σας να υπαναχωρήσετε. Έχετε την υποχρέωση να επιστρέψετε τα προϊόντα στην ίδια άριστη κατάσταση που τα παραλάβατε μαζί με την απόδειξη αγοράς και κάθε άλλο έγγραφο, περιεχόμενο ή συσκευασία (π.χ. οδηγίες χρήσης, ετικέτα, ανταλλακτικά, κουτί). Σημειώνεται ότι ευθύνεστε έναντι του ΦΕΣΤΙΒΑΛ για τυχόν μείωση της αξίας των προϊόντων που προήλθε από χρήση άλλη πλην εκείνης που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των προϊόντων.

Ε.3. Ειδικές Περιπτώσεις Επιστροφής Προϊόντων

 

Στ. Λοιποί Όροι

[1] Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήσης κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών «Alpha e-Commerce» της τράπεζας Alpha Bank και χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.