Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 («Κανονισμός»), τον Ν. 4624/2019 και τον Ν. 3471/2006. Το παρόν κείμενο πολιτικής περιγράφει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων των χρηστών κατά την επίσκεψη ή χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών του παρόντος Ιστοχώρου. Ο επισκέπτης του Ιστοχώρου μας ή/και χρήστης των υπηρεσιών μας οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας των προσωπικών του πληροφοριών που αναφέρονται εδώ.

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» (στο εξής «ΦΚΘ»), που εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και έχει την έδρα του στο κτίριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», επί της Πλατείας Αριστοτέλους 10 στη Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 378 400, Fax: 2310 285 759, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Το ΦΚΘ έχει ορίσει Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, ο οποίος είναι υπεύθυνος να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό, να συνεργάζεται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («Αρχή») και να αποτελεί σημείο επικοινωνίας με την Αρχή, καθώς και με τα υποκείμενα των δεδομένων.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων του ΦΚΘ είναι τα εξής:

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τι είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με τον νόμο, είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»), όπως είναι ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ κ.ά. Ως ταυτοποιήσιμο ορίζεται το φυσικό πρόσωπο εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας (διεύθυνση ΙΡ, e-mail κλπ.) ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητά του.

 

Τι είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

 

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και για ποιο σκοπό

Α) Δεδομένα πλοήγησης

Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση στον Ιστοχώρο του Φεστιβάλ αυτόματα γίνεται καταγραφή της διεύθυνσης δικτυακού πρωτοκόλλου του χρήστη και δεδομένα σύνδεσης, μέσω των οποίων, όμως δεν αποκαλύπτονται αναγνωρίσιµα στοιχεία της φυσικής ταυτότητας του χρήστη, αλλά αυτά χρησιµοποιούνται αποκλειστικά και µόνο για στατιστικούς λόγους επισκεψιµότητας στη δικτυακή παρουσίασή µας. Επιπλέον, συλλέγονται cookies, στην επεξεργασία των οποίων έχετε συγκατατεθεί. Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με σκοπό να σας παρέχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες του Ιστοχώρου μας.

β) Newsletters

Εφόσον παρέχετε συγκατάθεση στη λήψη ενημερώσεων (newsletters), χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση e-mail σας για να σας αποστέλλουμε τακτικά ενημερώσεις σχετικά με τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του ΦΚΘ, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των προβολών ταινιών στους κινηματογράφους που λειτουργεί. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή.

γ) Φόρμα επικοινωνίας

Εφόσον χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας μας για να επικοινωνήσετε με τον ιστοχώρο μας, συλλέγουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας, με τη συγκατάθεσή σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

δ) Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα του ΦΚΘ μπορείτε να συμμετέχετε: - Στις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, παρέχοντας σας με τη ρητή και ενημερωμένη συγκατάθεσή σας, υπηρεσίες πληρωμής προϊόντων ή/και υπηρεσιών, που αποκτήσατε, χρησιμοποιώντας πύλες πληρωμής που έχουν συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, για την αγορά των εισιτηρίων των κινηματογραφικών προβολών με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τρίτου προσώπου, σας ζητούνται τα βασικά προσωπικά δεδομένα, που είναι απαραίτητα για την ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων.

Κατά την αγορά προϊόντων και την εκτέλεση παραγγελιών από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα εξής στοιχεία: α) Ονοματεπώνυμο, β) διεύθυνση, γ) email, δ) τηλέφωνο, ε) fax, προκειμένου να εκτελεσθεί η παραγγελία, ενώ εάν ζητηθεί η έκδοση τιμολογίου, επιπλέον, συλλέγουμε τα εξής δεδομένα: α) επωνυμία, β) ΑΦΜ, γ) επάγγελμα.

ε) CineKartaF

Για την έκδοση της κάρτας CineKartaF συλλέγουμε από τον αιτούντα την κάρτα τα εξής προσωπικά δεδομένα: α) Ονοματεπώνυμο, β) διεύθυνση, γ) επάγγελμα, δ) email.

Στ) Πρόγραμμα εθελοντισμού

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα εθελοντισμού του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους και η συλλογή των προσωπικών του δεδομένων: α) Ονοματεπώνυμο, β) πατρώνυμο, γ) μητρώνυμο, δ) διεύθυνση, ε) επάγγελμα, στ) email, ζ) αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Ζ) Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Για τη συμμετοχή σε θέσεις πρακτικής άσκηση απαιτείται η υποβολή αίτησης με στοιχεία βιογραφικού, στα οποία περιέχονται τα εξής προσωπικά δεδομένα: α) Ονοματεπώνυμο, β) διεύθυνση, γ) τηλέφωνο, δ) email ε) πτυχίο ΑΕΙ, στ) ξένες γλώσσες, ζ) εργασιακή εμπειρία.

 

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

H νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων πλοήγησης είναι το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. στ΄ του Κανονισμού, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστοχώρου μας, αλλά και για τη βελτιστοποίησή του και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριακών μας συστημάτων.

Ως προς τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε κατά την εγγραφή στο newsletter, στη φόρμα επικοινωνίας, την κάρτα CineKartaF, το πρόγραμμα εθελοντισμού και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, η νομική βάση είναι η ελεύθερη συγκατάθεση, μετά από ενημέρωση.

Τέλος, η βάση της επεξεργασίας των δεδομένων που είναι απαραίτητα για την ηλεκτρονική αγορά εισιτήριου και τις αγορές στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας, είναι η σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του ΦΚΘ και του πελάτη για την παροχή σχετικών υπηρεσιών.

 

Αποδέκτες των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών ή/και χρηστών των υπηρεσιών του Ιστοχώρου μας δεν διαβιβάζονται σε τρίτους αποδέκτες, με εξαίρεση την περίπτωση όπου παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για το σκοπό αυτό ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή εάν αυτό είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωσή μας.

 

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους επισκέπτες του Ιστοχώρου ή/και χρήστες των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών συλλέγονται και διατηρούνται για τον απολύτως απαραίτητο χρόνο και μετά διαγράφονται.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και επισκεπτών του Ιστοχώρου μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση (https://) και μέτρα ασφαλείας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών.

 

PLUG-INS ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης

Στις ιστοσελίδες μας ενσωματώνονται διεπαφές εφαρμογών μέσω κοινωνικής δικτύωσης ή πρόσθετα (Plug-ins) υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρίες Facebook, Twitter κλπ. Με τα πρόσθετα αυτά μπορεί να μεταφέρονται πληροφορίες στην αντίστοιχη πλατφόρμα για εσάς, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν τον αριθμό ταυτοποίησης χρήση της πλατφόρμας, τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί κλπ. Τα Plug-ins διέπονται από την πολιτική προστασίας δεδομένων της εκάστοτε υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τα δικαιώματα σας

Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. δικαίωμα πρόσβασης, δηλ. το δικαίωμα να πληροφορηθείτε εάν προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία,
  2. δικαίωμα διόρθωσης, δηλ. το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
  3. δικαίωμα διαγραφής, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν,
  4. δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους
  5. δικαίωμα φορητότητας, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας και
  6. δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθυνθείτε – χωρίς χρέωση – στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Φεστιβάλ, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικώς, στην ως άνω διεύθυνσή μας.

 

Δικαίωμα καταγγελίας

Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted