Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το τμήμα podcast, που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο πρόσφατο υβριδικό 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη που ενέταξε στο πρόγραμμά του τμήμα podcast, διερευνώντας τις εκλεκτικές συγγένειες αυτού του νέου είδους με τον κινηματογράφο.

Αναλύσεις και παραβολές για την έμφυλη βία, ανθρώπινες μαρτυρίες για το προσφυγικό ζήτημα, ερωτικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, δημοσιογραφικά οδοιπορικά για περιστατικά που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, παραμύθια που κρύβουν μέσα τους συμβολισμούς και μηνύματα, podcasts που διαφυλάσσουν την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά, αποκαλύπτονται στα podcasts του διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο αποτελείται από 14 ελληνόφωνα και 2 αγγλόφωνα podcasts.

Περισσότερα...

Συνολικά 10 podcasts θα παρουσιαστούν εκτός συναγωνισμού στο 62o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συναρπαστικές συνεντεύξεις, κινηματογραφικές αναλύσεις, παιδικά παραμύθια, αλλά και ματιές στη σύγχρονη όψη του κόσμου μας, συνθέτουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό ψηφιδωτό.

Περισσότερα...