Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Τα παιδιά της χώρας του χιονιού» το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. 

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει τη διαδικτυακή δράση e-cinema της StraDa Films για την ενίσχυση της κινηματογραφικής αίθουσας. Η ταινία Το ταξίδι της φάλαινας θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr από τις 21 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερα...

Στον συναρπαστικό, πολυδιάστατο κόσμο των φωτογράφων στρέφει τον φακό της η  Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με το πρώτο αφιέρωμα της νέας χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Δυναμικό και πρωτοποριακό, το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και με την ανάγκη να εξερευνήσει νέους τρόπους έκφρασης. 

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι άνθρωποί του αποχαιρετούν τον Δημήτρη Εϊπίδη. Ο εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επί χρόνια διευθυντής του θεσμού, ο άνθρωπος που δημιούργησε το τμήμα Νέοι Ορίζοντες, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε ένα σπουδαίο σινεμά που μέχρι τότε ήταν άγνωστο στην Ευρώπη, πέθανε σήμερα το πρωί.

Περισσότερα...

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδιά από την ασφάλεια του σπιτιού μας την ταινία κινουμένων σχεδίων Πέλε του Christian Ryltenius, και ακολουθούμε μια αξιολάτρευτη γάτα στις περιπλανήσεις της στην καρδιά μιας αφιλόξενης μεγαλούπολης, σε μια μουσική περιπέτεια  για τους θησαυρούς της φιλίας και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής.

Περισσότερα...