Χορηγίες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, με διεθνή πορεία και αναγνώριση, αποτελεί τόπο συνάντησης νέων κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο και πόλος έλξης πολλών αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου κινηματογραφικά στερεώματος, όπως οι Francis Ford Coppola, Wim Wenders, Costa Gavras, Sofia Coppola, Faye Dunaway, Isabelle Huppert, Harvey Keitel, Patrice Chereau, Catherine Deneuve, Walter Salles, Sandrine Bonnaire, Lili Taylor, Chen Kaige, Juliette Lewis, Valeria Golino, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. 

Διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης, εμπλουτίζοντας τη θεματογραφία του και έχοντας ήδη αναπτύξει μόνιμες συνεργασίες με κινηματογραφικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει κερδίσει την αρωγή ιδιωτικών φορέων οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δράση στον τομέα του κινηματογράφου και του πολιτισμού. 

Οι χορηγοί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πλαισιώνοντας όλη τη διοργάνωση ή μεμονωμένες εκδηλώσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, έχουν με αυτή τη συνεργασία την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο, τις δράσεις αλλά και τα προϊόντα τους σε ένα διαρκώς αυξανόμενο και «ανήσυχο» κοινό, που μόνο την περίοδο της δεκαήμερης διοργάνωσης του Νοεμβρίου φτάνει μέχρι και τους 150.000 θεατές και απαρτίζεται από φοιτητές, νέους επαγγελματίες και ανθρώπους από όλες τις ηλικιακές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και αγαπούν τη γιορτή του κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες οι εκδηλώσεις του και οι «πρωταγωνιστές» από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογραφικό κινηματογράφο που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο εκεί, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του ελληνικού και ξένου έντυπου τύπου, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. 

 • sponsor_fisher
 • sponsor_nokia
 • sponsors_4_img

Το ΦΚΘ, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα της Πολιτιστικής Χορηγίας και πολλαπλές δυνατότητες χορηγικής συμμετοχής στο πρόγραμμά της ετήσιας δραστηριότητας του οργανισμού και των δύο μεγάλων διοργανώσεων του, προτείνει τις εξής χορηγίες:

 1. Χορηγία Ολύμπιον (σε ετήσια βάση) 
 2. Χορηγία Κινηματογραφικού Αφιερώματος (περισσότερα από 10 θεματικά κινηματογραφικά αφιερώματα, πολλά εκ των οποίων αποτελούν καινοτόμες πολιτιστικές προτάσεις και εποικοδομητικές συνεργασίες με άλλους φορείς του πολιτισμού και των επιστημών. 
 3. Χορηγία Εκπαιδευτικών προγραμμάτων (σε ετήσια βάση)
 4. Χορηγία ειδικών εκδηλώσεων (συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου, happenings) στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του ΦΚΘ
 5. Χορηγία σε είδος (π.χ. τεχνικός εξοπλισμός), σε άυλα αγαθά ή υπηρεσίες (π.χ. τεχνική υποστήριξη δημιουργίας και ανανέωσης ιστοσελίδας) προκειμένου για την κάλυψη των αναγκών 
 6. Χορηγία στη διεθνή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος): 9 κινηματογραφικές αίθουσες, 217 ταινίες από 49 διαφορετικές χώρες και σύνολο 517 προβολών, 7 εικαστικές εκθέσεις, 15 διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ανθρώπους του διεθνούς κινηματογραφικού στερεώματος, 1.648 προσκεκλημένοι και αριθμός θεατών που ξεπέρασε τα 165.000 άτομα στις προβολές ταινιών, τις παράλληλες και τις περιφερειακές εκδηλώσεις (ενδεικτικά από την 48η διοργάνωση του 2007 
 7. Χορηγία στη διεθνή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος): επισκεψιμότητα πάνω από 40.000 θεατές 
 8. Χορηγία Θερινού Κινηματογράφου (θερινή λειτουργία)

Περισσότερες Πληροφορίες