Λιάνα

Liyana Άαρον Κοπ, Αμάντα Κοπ 2018, Σουαζιλάνδη, ΗΠΑ, Κατάρ
Ένα νεαρό κορίτσι από τη Σουαζιλάνδη ξεκινά ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι με σκοπό να σώσει τους μικρότερους δίδυμους αδελφούς της. Αυτό το πανέμορφο παραμύθι, ένας συνδυασμός animation και εικόνων καταγραφής της πραγματικότητας, μοιάζει βγαλμένο από τα σπλάχνα της Μαύρης Ηπείρου. Δημιούργημα της φαντασίας πέντε ορφανών παιδιών από τη Σουαζιλάνδη, που έφτιαξαν από κοινού μια ιστορία αυταπάρνησης, αντλώντας εικόνες από τις πιο σκοτεινές εμπειρίες και τα πιο φωτεινά όνειρά τους.

Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους

Mio fratello rincorre i dinosauri 2019, Ιταλία, Ισπανία
Ο Jack έχει έναν αδελφό, τον Gio, ο οποίος έχει σύνδρομο Down αλλά ως παιδί ο Jack πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή ο Gio ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με υπερδυνάμεις.

Διαβατάρικα πουλιά

Les Oiseaux de Passage Olivier Ringer 2015, Βέλγιο-Γαλλία
Ένα ταξίδι στο πείσμα, στην υπομονή, στη δύναμη και στην καλοσύνη που τόσο απλόχερα μόνο οι παιδικές ψυχές φυλάνε

Πέλε

Pelle Svanslös Christian Ryltenius 2020, Σουηδία
Μια μοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού σουηδικού animation, με ήρωα μια αξιολάτρευτη γάτα ονόματι Πέλε, που έχει χάσει την ουρά της. Μια ωραία πρωία, μια απροσδόκητη θύελλα οδηγεί τον Πέλε από τη γαλήνια σφάλεια της εξοχής στην καρδιά της απρόβλεπτης και αφιλόξενης μεγαλούπολης. Σε κάθε βήμα αυτής της μουσικής περιπέτειας, ο Πέλε ανακαλύπτει τόσο τους θησαυρούς της φιλίας όσο και τις δυσκολίες της αληθινής ζωής.

Σούνε ενταντίον Σούνε

Sune vs. Sune 2018, Σουηδία, Δανία
Η συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και τη θέση σου ανάμεσα στους ομοίους σου είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο 10χρονος Σούνε.

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο

Rocca verändert die welt Katja Benrath 2019, Γερμανία
Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

Αδελφές: Το καλοκαίρι που ανακαλύψαμε τις υπερδυνάμεις μας

Tottori! Sommeren vi var alene Σίλιε Σαλομόνσεν, Άριλντ Έστιν Όμουντσεν 2020, Νορβηγία
Η εννιάχρονη Βέγκα και η πεντάχρονη αδελφή της, η Μπίλι, φεύγουν για εκδρομή και διανυκτέρευση στο δάσος. Όλα μοιάζουν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς τους χτυπά τον αστράγαλό του και τα δύο κορίτσια είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν βοήθεια.

Τα παιδιά της χώρας του χιονιού

Children of the Snow Land 2018, Ηνωμένο Βασίλειο, Νεπάλ
Η ταινία αφηγείται την ιστορία παιδιών γεννημένων σε απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ.