Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό να στηρίξει την Βόρεια Εύβοια ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Στην πρώτη του διοργάνωση φιλοξενήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 350 επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ανακάλυψαν τις ομορφιές της, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακύκλωση κ.ά) και ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά.

Φέτος, το Evia Film Project επιστρέφει ανανεωμένο και καθιερώνεται πλέον ως ο τρίτος πόλος δράσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2ο Evia Film Project, λοιπόν, δίνει ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια, με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2023, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιείται στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Άννα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

EVIA FILM PROJECT #2 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Οι ταινίες του 2ου Evia Film Project, κλασικές, αλλά και πρόσφατης παραγωγής, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που ευαισθητοποιούν, ενημερώνουν, προτρέπουν σε δράση, αποκαλύπτουν τις συνέπειες των ανθρώπινων πράξεων, υμνούν τη μαγεία της φύσης και αναδεικνύουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, θα προβληθούν στους θερινούς κινηματογράφους Απόλλων της Αιδηψού και Ελύμνιον της Λίμνης.

Περισσότερα...

Τις πιο σύγχρονες VR τεχνολογίες φέρνει στη Βόρεια Εύβοια το 2o Evia Film Project. Με θεματική που αφορά τον άνθρωπο και τη σχέση του με το περιβάλλον, τρεις ταινίες VR θα προβληθούν στο πλαίσιο του τμήματος Immersive: All Around Cinema του Φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό μια συναρπαστική εμπειρία θέασης.

Περισσότερα...

Ένα FAM Trip που θα συστήσει σε location managers και παραγωγούς τη βόρεια Εύβοια ως ιδανικό τόπο για τα γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών, αλλά και μια σημαντική διεθνής συνάντηση του δικτύου CIRCLE Women Doc Accelerator, είναι οι βασικοί πυλώνες των δράσεων της Αγοράς στο 2ο Evia Film Project.

Περισσότερα...

Το 2ο Evia Film Project κινείται στον ρυθμό της μουσικής! Το Σάββατο 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Θερμοποτάμου, στα Λουτρά Αιδηψού, η μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου μαζί με τους Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρωνα Τσουράπη θα ρίξει την αυλαία της διοργάνωσης, ενώ στις 21 Ιουνίου, στη Λίμνη, το Evia Film Project γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τις μελωδίες του συγκροτήματος Αγία Φανφάρα.

Περισσότερα...

Στο 2ο Evia Film Project γνωστοί και αγαπημένοι δημιουργοί, καθώς και επαγγελματίες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, μοιράζονται τα μυστικά της τέχνης και της δουλειάς τους με το κοινό της βόρειας Εύβοιας. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Άννα και στην Αιδηψό και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα...