Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τρόπο πρωτοποριακό και συναρπαστικό. Το Φεστιβάλ προσεγγίζει το παρελθόν με σεβασμό και διάθεση αναστοχασμού, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας και του κινηματογράφου.

Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), δημιουργήσαμε την διαδραστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet e21, η οποία ζωντανεύει 24 πίνακες των λαϊκών ζωγράφων Παναγιώτη και Δημήτρη Ζωγράφου, τους οποίους παράγγειλε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Περισσότερα...

Η ταινία - πολυμεσική εγκατάσταση Η πόλη και η πόλη είναι μία ευρηματική απεικόνιση στιγμών από την ζωή και την εξόντωση της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που μάς φέρνει αντιμέτωπους με το ζήτημα της μνήμης και με τα επώδυνα τραύματα, τα οποία μένει ακόμα να επουλωθούν.

Περισσότερα...

Ο φετινός Α-Κατάλογος του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στην επέτειο της Επανάστασης του 1821. Περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για την εφαρμογή e21, για το πρότζεκτ Η πόλη και η πόλη, ενώ συγκεντρώνει όλες τις ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ του ελληνικού κινηματογράφου με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Περισσότερα...