#summertiff - Το ΦΚΘ πάει στο 5ο Parthenώn Film Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει για ακόμα μία χρονιά το Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό, το οποίο πραγματοποιείται στην υπέροχη πέτρινη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα Χαλκιδικής, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάει Χαλκιδική, στο 5ο Parthenώn Film Festival
12 – 14 Ιουλίου 2019, Παρθενώνας Χαλκιδικής       #summertiff

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει για ακόμα μία χρονιά το Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό, το οποίο πραγματοποιείται στην υπέροχη πέτρινη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα Χαλκιδικής, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Το 5ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό επιστρέφει με διάθεση να «μιλήσει ελληνικά». Ένα πρόγραμμα εξ’ ολοκλήρου Made in Greece, που περιλαμβάνει ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. 

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 12 Ιουλίου με την σουρεαλιστική κωμωδία δρόμου Ας Περιμένουν οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη -ένα μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, ένα οδοιπορικό σε μία νυχτερινή Αθήνα σε κατάσταση ερωτικής αποσύνθεσης. Το Σάββατο 13 Ιουλίου, σειρά παίρνει  Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο, η ανελέητη σάτιρα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το σινεμά των πρώιμων και ύστερων χρόνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, με πλείστες φιλμικές και μουσικές αναφορές. Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα προβληθούν τα μικρού μήκους φιλμ 7 Ώρες σε παραγωγή του Λυκείου Νέου Μαρμαρά και το παγωμένο -μα ζεστό στην καρδιά- βραβευμένο Χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία. Το φεστιβάλ ολοκληρώνει τις προβολές του με τις μελαγχολικές και αφοπλιστικά ρομαντικές Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου του Παντελή Βούλγαρη.

 

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

21:30 | Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (1998) του Σταύρου Τσιώλη

23:00 | Φτηνά Τσιγάρα (2000) του Ρένου Χαραλαμπίδη

Σάββατο 13 Ιουλίου

21:30 | Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001) των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

 

Κυριακή 14 Ιουλίου

21:30 | Το Χαμομήλι (2012) του Νεριτάν Ζιντζιρία (μικρού μήκους)

21:50 | Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου (1991) του Παντελή Βούλγαρη

 

Μόλις 5 χλμ από το Νέο Μαρμαρά, ο Παρθενώνας Χαλκιδικής είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος σε υψόμετρο 350 μέτρων, με πλούσια μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί μία εργασία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ του 1985, στην οποία παρουσιάζεται το σύνολο των κτιρίων του Παρθενώνα Χαλκιδικής, καθώς και σπάνιες πληροφορίες για τον οικισμό. Παράλληλα, η έκθεση παρουσιάζει μια πρόταση για τη βιωσιμότητα του οικισμού στο μέλλον. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Parthenώn Film Festival: http://parthenonfilmfestival.tumblr.com/
https://www.facebook.com/parthenonfilmfestival